Πλήρης ανανέωση στα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν την Κέρκυρα στο νέο κοινοβούλιο προέκυψε από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο νησί της Κέρκυρας. Ο κ. Στέφανος Γκίκας από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Αλέκος Αυλωνίτης από το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δημήτρης Μπιάνκης από το ΚΙΝΑΛ, καταλαμβάνουν τις τρεις έδρες του νησιού.

Σε επίπεδο κομμάτων, η ΝΔ ψηφίστηκε από το 35,13% των εκλογέων της Κέρκυρας συγκεντρώνοντας 19523 ψήφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 19.423 ψήφους, 400 λιγότερους από τη ΝΔ και ποσοστό 34,41% ενώ το ΚΙΝΑΛ αναδείχθηκε Τρίτη δύναμη με 4,166 ψήφους και ποσοστό 7,5%.

 

Ο κ. Στέφανος Γκίκας μίλησε για προσωπική δικαίωση, ευχαρίστησε τον οικογενειακό του κύκλο και τους συνεργάτες του ενώ τόνισε ότι θα εργαστεί εκ μέρους του συνόλου των κερκυραίων για την προώθηση της επίλυσης  προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Ο Αλέκος Αυλωνίτης, δεν έκρυψε το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και για τον ίδιο, ευχαρίστησε εκτός από τους συνεργάτες του, την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο και σημείωσε ότι η επόμενη ημέρα, βρίσκει το ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο να αναλάβει το ρόλο της υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αναγκαία χαρακτήρισε και την οργανωτική του αναδόμηση.

Σε μάχη ψήφο με ψήφο μέχρι αργά το βράδυ εξελίχθηκε η εκλογή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάνκη με την συνυποψήφια του στο ίδιο ψηφοδέλτιο Συλβάνα Ράπτη.  Ο κος Μπιάνκης στις δηλώσεις του που έγιναν μετα τη μία και μισή τη νύχτα δήλωσε ότι θα είναι Βουλευτής όλων των Κερκυραίων και ότι η έδρα του ανήκει σε όλη την Κέρκυρα.

Μοιράσου το άρθρο: