Επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση παραίτηση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ προκειμένου να εκλεγεί νέα διοίκηση, απέστειλαν οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας. Η επιστολή έρχεται μια ημέρα μετά την κοινή συνεδρίαση των Δημάρχων με το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ, προκειμένου να εξιολογηθεί η πορεία του συνδέσμου. Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας μίλησε το πρωί στο σταθμό μας, εξηγώντας τους λόγους δημοσίευσης της συγκεκριμένης επιστολής.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ανέφερε ότι οι εκλογές στο ΣΥΔΙΣΑ θα πρέπει να γίνουν αφού ξεκαθαριστεί το νομικό καθεστώς που θα διέπει τον φορέα, μετά τη διαφοροποίηση που υπήρξε εξαιτίας της διάσπασης του ενιαίου Δήμου της Κέρκυρας.

Σε περίπτωση που γίνουν άμεσα οι εκλογές στον ΣΥΔΙΣΑ, η διοίκησή του θα προκύψει με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από του Παξούς, δύο εκπροσώπων από τον Δήμο Βόρειας και δύο από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας καθώς και τεσσάρων εκπροσώπων από την Κεντρική Κέρκυρα εκ των οποίων ο ένας θα είναι από την παράταξη του Γιάννη Τρεπεκλή. Ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος μιλώντας και αυτός στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόνισε από τη μια ότι ο Σύνδεσμος θα πρέπει να μην μείνει σε αδράνεια εξαιτίας διοικητικών προβλημάτων αλλά από την άλλη δέχεται την πρόθεση του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας να αποκτήσει μεγαλύτερη εκπροσώπηση στον ΣΥΔΙΣΑ αφού εκπροσωπεί το 70% των κατοίκων του νησιού. Παράλληλα ο Δήμος Παξών αναζητά τρόπους αυτονόμησης του από τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας λόγω των δυσκολιών στο Τεμπλόνι αλλά και της μεταφοράς των σκουπιδιών από τους Παξούς στην Κέρκυρα. Για το λόγο αυτό έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία για τη μεταφορά των απορριμμάτων των Παξών στην Ήπειρο και μάλιστα γραφειοκρατικά προχωρημένη αφού ήδη έχουν προσυπογράψει και οι δύο γραμματείς της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα όπως είπε ο Δήμαρχος Παξών εκκρεμεί η τρίτη δημοπρασία για την ανεύρεση εργολάβου που θα μεταφέρει τα σκουπίδια. Οι δύο πρώτες έχουν αποβεί άκαρπες.

Μοιράσου το άρθρο: