• Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 29 Αυγούστου, οι προβολές ταινιών στον Κήπο του Μουσείο Καποδίστρια σε συνεργασία με την The moonlight cinema caravan. Στις 21.30 απόψε θα προβληθεί η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα», αμερικανικο – ελληνικής παραγωγής, του Richard Linklater, υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Η είσοδος είναι 4€ ενώ το Καφέ και ο κήπος του Μουσείου ανοίγουν από τις 20:00.

• Σε γιορτή Λογοτεχνίας και Ιστορίας θα εξελιχθεί το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23-30 Σεπτεμβρίου 2019. Θα συμμετάσχουν γνωστοί λογοτέχνες όπως ο Σεμπάστιαν Φολκς, Σοφία Ζινόφιεφ, Άνταμ Νίκολσον, Πήτερ Φράνκοπαν. Στο πρόγραμμα του, εντάσσονται εκδηλώσεις για την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και το κρίκετ. Στα πλαίσια αυτά θα έρθει στην Κέρκυρα η διάσημη ομάδα κρίκετ της Αυστραλίας –γνωστή ως Authors-ΣυγγραφείςΙ Το «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ» ξεκίνησε το 2018, με πρωτοβουλία του Κερκυραίου Νίκου Λούβρου, της Αγγλίδας συζύγου του Άναμπελ και του συγγραφέα Άλεξ Πρέστον σε μια προσπάθεια να μοιραστούν οι Άγγλοι και οι Κερκυραίοι πολίτες το κοινό πάθος τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό.
• Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων, έρχεται και φέτος το 11ο Agiot Music Festival, στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 15 διεθνείς καλλιτέχνες Το rock festival, όπως έχει γίνει γνωστό, θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων Μωραϊτη, κοντά στον Άγιο Ιωάννη.
• Για μία ακόμα χρονιά τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. διοργανώνουν βραδιές θερινού κινηματογράφου. Φέτος, για πρώτη φορά, οι προβολές θα γίνουν στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Οι προβολές αρχίζουν στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη θα προβληθεί η ταινία Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς.
• Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ με την εκδήλωση που θα γίνει στην Αχαράβη αυτή την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στις 20:00 έξω από την Τράπεζα. Η εκδήλωση θα περιέχει : Ζωγραφική για παιδιά, Έκθεση βιβλίου , προβολές και συζήτηση με θέμα : Ζωή με δικαιώματα ή ζωή με ευκαιρίες;». Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Λευκίμμη με ιστορικό περίπατο. Ακούμε την γραμματέα της ΚΝΕ στην Κέρκυρα Μαριλένα Σαιτά.

• Δύο γιορτές κρασιού τις επόμενες μέρες στην Κέρκυρα. Η πρώτη το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Κάτω Γαρούνα, από τοπικούς παραγωγούς. Η δεύτερη από την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στον ελαιώνα του Αρίλλα. «Στην εκδήλωση γίνεται παρουσίαση του πατροπαράδοτου τρόπου παραγωγής του κρασιού, σε όλα τα στάδια του.
• Δύο βιβλία τοπικού ενδιαφέροντος κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Πρόκειται για το βιβλίο του Υποναυάρχου ΛΣ Παναγιώτη Κοσμάτου με τίτλο «Κέρκυρα, Αναμνήσεις από τον πόλεμο του 1940 και την Κατοχή» και το οποίο παρουσιάζεται στην Αναγνωστική Εταιρεία την Παρασκευή 30 Αυγούστου.
• Κυκλοφόρησε επίσης και το νέο βιβλίο του λαογράφου Δημήτρη Κάντα με θέμα τους Παραδοσιακούς χορούς της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαπόντιων νησιών.
• Η Χορωδία Κοντοκαλίου διοργανώνει την 5η της Χορωδιακή Συνάντησή της με τις Χορωδίες Καρουσάδων, Βραγκανιώτικων, Καριανής Καβάλας και τη Γυναικεία Χορωδία Πέλεκα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Περιστύλιο Ανακτόρων.
Μουσική χορωδιακή βραδιά διοργανώνει η χορωδία Ευρωπούλων στο Περιστύλιο των Ανακτόρων με τραγούδια της παλιάς Αθήνας, την Κυριακή
• Το Ιόνιο Ωδείο και η Τάξη Κρουστών του καθηγητή Μάριου Μουζακιτη προκηρύσσει ακρόαση για δύο (2) υποτροφίες νέων σπουδαστών για το σχολικό έτος 2019-2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι μουσικοί έως 16 ετών οποιουδήποτε επιπέδου.
• Με σημαντικούς καθηγητές ανανεώνει φέτος το Ωδείο Κερκύρας το πρόγραμμα του. Από φέτος θα διδάσκει ο κορυφαίος τρομπονίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σπύρος Φαρούγγιας, καθώς και η ερμηνεύτρια, πιανίστα και μαέστρος Αγάθη Κοσκινά.

Μοιράσου το άρθρο: