Κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Ερημίτη όχι ως υποστηρικτής επένδυσης αλλά ως υποστηρικτής της περιοχής, απευθύνουν από κοινού ο πολιτιστικός σύλλογος και το τοπικό συμβούλιο των Σινιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή:

«Κε Πρωθυπουργέ σας προσκαλούμε στον Ερημίτη για:

  • Να θαυμάσετε το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο που είναι μοναδικό στην Κέρκυρα, αντιπροσωπευτικό της μεσογειακής βλάστησης και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και κόσμημα, όχι μόνο της περιοχής αλλά και του νησιού μας.
  • Να εξακριβώσετε ότι η περιοχή έχει μια μοναδική ανάπτυξη, ένα πρότυπο τουριστικό μοντέλο, άξιο αντιγραφής, στηριζόμενο σε μικρές ιδιόκτητες πολυτελείς κατοικίες, αρμονικά προσαρμοσμένες στο περιβάλλον, που προσελκύει χρόνια τώρα υψηλής ποιότητας και εισοδήματος τουρίστες.
  • Να διαπιστώσετε ‘ιδίοις όμμασι’ την υποβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ναυτικού φυλακίου, εξαιτίας της μεταφοράς του σε ακατάλληλη θέση για τη συνολική επίβλεψη του Β. Στενού Κέρκυρας, κάτι που συνέβαινε όταν δέσποζε στην προηγούμενη θέση του. Αξίζει να γνωρίζετε ότι η μεταφορά στοίχισε στο Δημόσιο 900.000 €!!!  Για την εξυπηρέτηση μιας ‘επένδυσης’ κάποιοι θυσίασαν ακόμη και την Εθνική Ασφάλεια δίνοντας χώρο στον έλεγχο του στενού στην απέναντι χώρα που φιλοξενεί λίγο βορειότερα Τούρκικη λιμενική βάση.
  • Να αντιληφθείτε τις διαθέσεις της εταιρείας για το περιβάλλον και τη νομιμότητα βλέποντας από κοντά την πρώτη της παρέμβαση στην περιοχή, αφού αποψίλωσε ολοκληρωτικά (ερημοποίησε) ένα λόφο 14 στρ, αγνοώντας προκλητικά τη Δικαιοσύνη εφόσον εκκρεμεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων για τον χαρακτηρισμό του (δασικό ή μη).

 

Κε Πρωθυπουργέ θα ήταν άδικο για εσάς και το θεσμό που υπηρετείτε να μην συνταχθείτε με την συντριπτική πλειοψηφία του Κερκυραϊκού λαού για τη διάσωση του παραδείσου του Ερημίτη, αλλά να βάλετε απέναντι σας το νησί και την κοινωνία που θα διαμαρτυρηθεί, θα διαδηλώσει, θα αγωνιστεί και μια ανθρώπινη ασπίδα θα απαιτήσει την προστασία του Ερημίτη, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.»

Μοιράσου το άρθρο: