Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατόπιν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της επένδυσης στον Ερημίτη,  προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ερημίτης Πλους Δημήτρης Φατήρας και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας Βέρα Κορωνάκη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Με την προσφυγή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούν: Την ακύρωση του Π.Δ. που αφορά την έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης  και του ΕΣΧΑΔΑ στην περιοχή Ερημίτη καθώς και την ακύρωση της πολεοδομικής μελέτης του παραθεριστικού  τουριστικού χωριού –  παραθεριστική κατοικία, τη χωροθέτηση της τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης και καθορισμού των περιβαλλοντικών όρων αυτών και των συνοδών έργων υποδομής.

Το θέμα του Ερημίτη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας η οποία θα γίνει στην Αχαράβη τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του 1ου σχολικού κέντρου.

Συγκεκριμένα η ημερήσια διάταξη θέλει να συζητείται συνολικά το θέμα της επένδυσης του Ερημίτη με εισηγητές τον Δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Θόδωρο Μαυρωνά και τον επικεφαλής της παράταξης «Πορεία προς το βοριά» Σωκράτη Τρύφωνα.

Ως ξεχωριστό θέμα τίθεται η  αίτηση της εταιρείας NCH Capital για την «έγκριση της υψομετρικής μελέτης των οδών που καθορίστηκαν με την πολεοδομική μελέτη του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού «Κασσιώπη Κέρκυρας» στην περιοχή «Ερημίτης» της Δ.Ε. Κασσωπαίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» με εισηγητές τους μηχανικούς της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ανδρέα Σαούλος και Χρήστο Κορμαρή.

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί  και το θέμα του κόστους της μεταφοράς των απορριμμάτων με εισηγητή το Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη.

 

Μοιράσου το άρθρο: