Φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε κουζίνα σπιτιού στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο καντούνι του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής με 2 οχήματα και θερμικές κάμερες ήταν άμεση και η φωτιά δεν επεκτάθηκε παρά τη δυσκολία του περιστατικού. Ο ένοικος του διαμερίσματος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Στην ΕΡΤ Κέρκυρας μίλησε ο διοικητής της ΠΥ στο νομό Ν. Κολοβός

 

Με αφορμή την χθεσινή φωτιά στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων για την προστασία της παλιάς πόλης. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, ούτως ώστε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να βρεθούν τα απαραίτητα μέσα  καταστολής πυρκαγιάς για το ιστορικό κέντρο. Παράλληλα ο κος Κολοβός επεσήμανε, ότι «ήδη ο δήμος κεντρικής Κέρκυρας προχωράει στη σταδιακή πύκνωση των υδροστομίων στην πόλη σε συνεργασία με την πυροσβεστική, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μοιραστεί ενημερωτικό φυλλάδιο στους μόνιμους κατοίκους για τους τρόπους αντιμετώπισης της φωτιάς.»

 

Μοιράσου το άρθρο: