Επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συνέδριο του κινήματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Προβληματισμένος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, για θετική κίνηση στον περιορισμό της εσωστρέφειας μίλησε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ Ισμήνη Μώρου, για ψευδεπίγραφες διαδικασίες χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο έκανε λόγο ο Γρ. της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Παντελής Γιαννούλης.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ, τονίζει ότι υπήρξε έλλειμμα στις διαδικασίες διαλόγου με τη βάση του κόμματος με τις οποίες ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήταν συνηθισμένος πριν από κάθε συνέδριο.
Ως μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ η κυρία Ισμήνη Μώρου σχολιάσε τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση, με στόχο την επαναδιατύπωση της εμπιστοσύνης των συνέδρων στο πρόσωπο της κυρίας Γενηματά. Η εσωστρέφεια που δημιουργεί η αμφισβήτησή της στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, όπως τονίζει, δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις οι οποίες δεν βοηθούν να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα στο πεδίο της κεντροαριστεράς.
Από την πλευρά του, ο Γρ. της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Γιαννούλης, δεν συμμετείχε στις συνεδριακές διαδικασίες, του Σαββατοκύριακου, τις οποίες χαρακτήρισε παρωδία με ελλιπή δημοκρατικά χαρακτηριστικά και με μοναδικό στόχο την επιβεβαίωση της ηγετικής θέσης της Φώφης Γενηματά, από συγκεκριμένο ακροατήριο συνέδρων. Ο κ. Γιαννούλης επανέλαβε ότι η έλλειψη δημοκρατικών δομών στη λήψη των αποφάσεων και την εσωκομματική διαχείριση της βάσης, έχει επιβάλει στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ περιορισμένο πολιτικό ρόλο και οδηγεί τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του να λοξοκοιτάζουν προς τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το άρθρο: