Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας με ψήφισμα που ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Κερκυραϊκή Συμμαχία.


Το κείμενο του ψηφίσματος μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τις διαδηλώσεις! Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού!
Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Ένα νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.
Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει ‘εγκληματικό’ και ‘επικίνδυνο’.
Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!
Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις.
Οι περιορισμοί στην άσκηση του δικαιώματος σε οποιαδήποτε φάση της συνάθροισης έτσι όπως προβλέπονται στο ‘Νόμο Χρυσοχοϊδη’ είναι αντίθετοι με τη συνταγματική νομιμότητα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Κατά τον ίδιο τρόπο ανεπίτρεπτα αντιδεοντολογική, αντισυνταγματική και πλήττουσα τα δημοκρατική δικαιώματα των πολιτών τυγχάνει η αντικειμενική ποινική και αστική ευθύνη των οργανωτών μιας συνάθροισης.»

Μοιράσου το άρθρο: