Δεκαενέα παλέτες με ρούχα προς ανακύκλωση σε διάστημα ενός μήνα συγκέντρωσε η πρωτοβουλία όλοι μαζί για την Κέρκυρα. Ο ιματισμός θα προωθηθεί σε ειδικό εργοστάσιο επανάχρησης του υλικού. Το υλικό ήταν 2,5 φορές περισσότερο από την αντίστοιχη προσπάθεια στις αρχές του καλοκαιριού.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της κίνησης, Σπύρου Νεράντζη, αναφέρονται τα εξής: «Οι κερκυραίοι έχουν βάλει τα δυνατά τους να διαψεύσουν, όσους τους καταλογίζουν έλλειψη κουλτούρας ανακύκλωσης. Με αλματώδεις ρυθμούς μόλις πληροφορούνται, ότι γίνεται ανακύκλωση ρούχων, ανταποκρίνονται και καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ!
Τριάντα ημέρες ήταν αρκετές για να συγκεντρώσουμε, με την βοήθεια των συμπολιτών μας, δεκαεννέα(19) παλέτες με ρούχα !
Η προηγούμενη αποστολή ήταν οκτώ (8) παλέτες σε διάστημα 45 ημερών. Δηλαδή σε λιγότερες μέρες συγκεντρώσαμε 2,40 φορές περισσότερα ρούχα.
Αυτή η ποσότητα άχρηστων υφασμάτων, όπως και η προηγούμενη, δεν θα καταλήξει στο Τεμπλόνι ή την Λευκίμμη αλλά εκτός Κέρκυρας και θα αξιοποιηθεί από το εργοστάσιο RECYCOM.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε :
τους εθελοντές Βασίλη Μερκούρη, Κώστα Κουλούρη και Απόστολο Λαβράνο οι οποίοι έχουν επωμιστεί την συλλογή, φύλαξη, τακτοποίηση και φόρτωση των ρούχων, από την αρχή της προσπάθειας μας.
Την μεταφορική εταιρεία ΚERKYRA EXPRESS των αδελφών Βιτουλαδίτη για τον χώρο που μας παραχωρούν και για την βοήθεια τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πατέρα, τον Κο Βασίλη Βιτουλαδίτη, ο οποίος με το γνωστό του χαμόγελο και την καλή του την κουβέντα, όχι μόνον έχει αναλάβει την φόρτωση και την τακτοποίηση των ρούχων, αλλά είναι ένας διαρκής υποστηρικτής και αυτής της δράσης μας!
Περιττό να προσθέσουμε, ότι και η δράση αυτή συνεχίζεται δυναμικά και θα επεκταθεί. Σπύρος Νεράντζης».

Μοιράσου το άρθρο: