Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  στα πλαίσια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ , το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 11.00-14.00 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Αριστοτέλους 2 θα πραγματοποιήσει  σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο: «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ» Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Site του Επιμελητηρίου Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Διδάσκουσα: Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, Concept Maker  οπτικοακουστικών παραγωγών.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

1η ώρα: Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση των ιδιωτικών ΜΜΕ, Ο ρόλος των περιφερειακών ΜΜΕ, η κρίση, οι σχέσεις εργασίας, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η δεοντολογία, τα πνευματικά δικαιώματα, οι πολυμορφικοί κόμβοι (Portals), η «Τηλεόραση χωρίς σύνορα» και η τοποθέτηση προϊόντων. Η διαδραστική σχέση έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων.

2η ώρα Η στρατηγική σχεδιασμού περιεχομένου έντυπων και ψηφιακών Περιφερειακών ΜΜΕ.Ο ρόλος και η συνεργασία μεταξύ του εμπορικού και ενημερωτικού τμήματος. Conceptεκπομπών, επιλογή παρουσιαστών, BrandΜέσου και προσώπων. Ο ρεπόρτερ, ο ερευνητής δημοσιογράφος, ο σχολιαστής , ο παρουσιαστής , ο αρθρογράφος, οι πηγές, το deskκαι το τεχνικό προσωπικό.

3η ώρα: Η δυναμική της Κέρκυρας στην διεθνή οπτικοακουστική αγορά. Η αξιοποίηση του τοπικού έμψυχου υλικού, της ιστορίας, των φυσικών τοπίων και των αρχιτεκτονικών δομών. Τα τοπικά ΜΜΕ ως ανεξάρτητοι παραγωγοί. Προδιαγραφές για Ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, ψηφιακό υλικό ondemand.

4η ώρα: Η εξέλιξη των ΜΜΕ, οι νέες μορφές δημοσιογραφίας και παραγωγής οπτικοακουστικών.Τα audiobooks, τα ηχητικά περιοδικά, η προσβασιμότητα στα ΜΜΕ για όλους, μέσα από τις πρακτικές της πλατφόρμας DesignForAll

Μοιράσου το άρθρο: