Σοβαρές καταγγελίες κάνει το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων σχετικά με τη συμπεριφορά των ξενοδόχων απέναντι στα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ¨τους ζητούν να παραιτηθούν οικειοθελώς, καταγγέλλουν συμβάσεις, κοινοποιούν αρνήσεις επαναπρόσληψης και εκ περιτροπής εργασία. Δίνει προθεσμία μέχρι 23 Μαρτίου να ανακαλέσουν τα μέτρα αυτά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ως έτοιμοι από καιρό στο άκουσμα των μέτρων για τον κορονοιό οι ξενοδόχοι δε χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή δοκιμασία λόγω της πανδημίας. Για άλλη μια φορά για την εξυπηρέτηση των κερδών τους αυθαίρετα και με απίστευτη στυγνότητα εκμεταλλεύονται την κρίση του κορονοιού για να τσακίσουν εργατικά δικαιώματα και να παραβιάσουν συλλογικές συμβάσεις.
Ξενοδόχοι της Κέρκυρας απαιτούν από εργαζόμενους τους να παραιτηθούν οικειοθελώς, καταγγέλλουν συμβάσεις, κοινοποιούν αρνήσεις επαναπρόσληψης, ζητούν εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας.
Όσοι έχουν ανακοινώσει τέτοιου είδους μέτρα τους καλούμε μέχρι τη Δευτέρα 23/3/2020 να τα έχουν ανακαλέσει.
Τους προειδοποιούμε ότι η οργή ξεχειλίζει και θα τη βρουν μπροστά τους συσσωρευμένη.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ευχές για μη παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων και να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σύμφωνα με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Μοιράσου το άρθρο: