Την κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) επισκέφθηκε την Τρίτη, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν το υφιστάμενο στάδιο των εργασιών στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον κ. Αυλωνίτη για την πορεία του φακέλου της συμπληρωματικής σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η επεξεργασία του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα για να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΟΑΕΔ και εργολάβου του έργου.
Επιπλέον, έγινε σαφές πως το σύνολο των εργασιών θα συνεχιστεί με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, αμέσως μόλις αυτή εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η οποία δεσμεύει ΟΑΕΔ, Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ΔΕΥΑΚ και εργολήπτρια εταιρεία για την παράδοση του έργου στους δικαιούχους εντός 6 μηνών.
Ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το χρόνο αποπεράτωσης του έργου και για την αποτελεσματικότητα της επιλεχθείσας τεχνικής λύσης εξαιτίας ζητημάτων όπως η μεταφορά των 140 κυβικών των λυμάτων ημερησίως με βυτία στον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό του Δήμου, η κοινωνική αντίδραση των όμορων οικισμών, αλλά και η αδυναμία σύνδεσης των εργατικών κατοικιών με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό του Δήμου.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 8.300 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει το 75% της μισθοδοσίας και των εισφορών και μόλις το 25% από Δήμους, Περιφέρειες κα φορείς. Όσον αφορά στα προγράμματα «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ καταγράφεται κάλυψη περίπου 280.000 θέσεων από 300.000 που διατίθενται, ωστόσο οι επιχειρήσεις δηλώνουν διστακτικές για τα προγράμματα αυτά.

Μοιράσου το άρθρο: