Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας επισκέφθηκαν ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με μεγάλη ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού για την ΠΕ Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «Τους υποψήφιους της ΑΝ.Α.Σ.Α. καλωσόρισαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αλέκος Φαΐτάς και ο κ. Κώστας Αλαμάνος, μέλος του ΔΣ, ενώ με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ παρέστη η αντιδήμαρχος Νόνη Μάστορα.

“Θέλουμε να ενημερωθούμε για τη σημερινή, επικρατούσα κατάσταση στην ύδρευση, τους βιολογικούς και τα έργα που εκτελούνται από τη ΔΕΥΑΚ στην Κέρκυρα και η παρουσία πολλών υποψηφίων της παράταξης, καταδεικνύει τη σημασία που δίνουμε στην υδροδότηση αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Εισηγητικά ο πρόεδρος κ. Φαΐτάς υποστήριξε ότι παρέλαβε μια υπερχρεωμένη Επιχείρηση και σήμερα η ΔΕΥΑΚ είναι σε καθαρή οικονομική θέση, με πληρωμένους εργαζόμενους και προμηθευτές.

Η ΔΕΥΑΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ύδρευσης, που απασχολεί 145 εργαζόμενους, κι έχει στην ευθύνη της -πέραν της υδροδότησης- τη λειτουργία των 11 βιολογικών, την αντικατάσταση των δικτύων και σωληνώσεων, την αποκατάσταση βλαβών και τον σχεδιασμό και ολοκλήρωση νέων απαραίτητων έργων. Ο κ. Φαΐτάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την βοήθειά και τη συνεργασία του στην χρηματοδότηση 5 έργων που εκτελεί η ΔΕΥΑΚ στην Κέρκυρα με περίπου 4 εκ. ευρώ (Λευκίμμη, Αγ. Μαρτίνος – Λούτσες, Τσάκι Μπενιτσών, Νησάκι – Ζυγός και Άφρα).

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ για την πρόσληψη τοπογράφων και την προμήθεια οργάνων γεωδαισίας για τον εντοπισμό και την καταγραφή των διαρροών του νερού, οι οποίες υπολογίζονται σήμερα ότι ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 40%. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχει εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομία δημοσίων αγαθών.

Τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, αναφέρθηκαν κυρίως η λειτουργία των βιολογικών, η αντικατάσταση μεγάλου δικτύου σωληνώσεων, τα χρέη προς την Επιχείρησης που έρχονται από το παρελθόν και η διαφορά τιμολόγησης του νερού από την πόλη στην ύπαιθρο.

Και οι δύο πλευρές αναφερόμενες στο έργο “Ύδρευση Κέρκυρας” συμφώνησαν ότι επιβάλλεται η επιτάχυνση της υλοποίησής του, ενώ παρά τα όσα λέγονται, είναι ενεργό και ουδείς έχει κάνει πίσω από τη διεκδίκησή της ολοκλήρωσής του.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κέρκυρα είναι πρώτης προτεραιότητας, γι’ αυτό και από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δόθηκαν χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομών αλλά και έργα που επιλύουν καθημερινά προβλήματα των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και τα οποία έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και οι υποψήφιοι της ΑΝ.Α.Σ.Α. είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Επιχείρηση, τον πρόεδρο Πέτρο Μπούα και τον Γραμματέα Ανδρέα Σουέρεφ, για τα προβλήματα του κλάδου. Αυτά συνοψίζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι να αντεπεξέλθουν στο καθημερινό έργο τους. Η ΔΕΥΑΚ έχει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό πριν από το 2010, είπαν οι εργαζόμενοι.

Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε στο πλευρό σας και έχετε την στήριξή μας, είπε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφορικά με τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για να καλύψουν το μεγάλο πεδίο ευθύνης της υπηρεσίας τους.

Τέλος οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη τις επικείμενες αλλαγές που έρχονται ενόψει της δημιουργίας τριών Δήμων στην Κέρκυρα και δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της διατήρησης της ΔΕΥΑΚ ως ενιαίας, διαδημοτικής επιχείρησης.

Οι επισκέψεις της ΑΝ.Α.Σ.Α. στα χωριά και τις γειτονιές της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων καθώς και τους χώρους εργασίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις και να υπάρξει σύνθεση απόψεων για τα ζέοντα προβλήματα των νησιών μας».

Μοιράσου το άρθρο: