Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας με το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας (ΣΕΠΕ) την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020. Από πλευράς του Συλλόγου παρευρέθηκαν οι κ.κ Αντώνιος Κουρσάρης πρόεδρος, Δημήτριος Γαστεράτος Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Παναγιώτου ταμίας,  Ειρήνη Ασπιώτη ειδική γραμματέας και τα μέλη Ελένη Μαλαχά και Αγγελική Κώστα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «Ο Δήμαρχος  Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, τόνισε την εδραίωση μιας καλής συνεργασίας ,την ιεράρχηση των αναγκών των σχολικών μονάδων  και τον προγραμματισμό δράσεων .

Επι τάπητος τέθηκαν τα θέματα και οι ανάγκες   των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας , α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης. Ενδεικτικά καταγράφηκαν: θέματα που αφορούν  μετεστεγάσεις σχολικών μονάδων, αναγκαίες αίθουσες, χωροταξική επικαιροποίηση του μαθητικού δυναμικού σε σχολικές μονάδες και τεχνικής φύσεως θέματα με κυρίαρχα εκείνα που αφορούν στις αναγκαίες επισκευαστικές παρεμβάσεις, ασφαλτοστρώσεις, περιφράξεις , δενδροφυτεύσεις κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε τόσο για την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας 2ου ειδικού δημοτικού σχολείου  και ειδικού νηπιαγωγείου Κέρκυρας όσο και για τη διαδικασία ανακύκλωσης.

Τέθηκε επίσης το θέμα της στήριξης των εκπαιδευτικών  στα πλαίσια του άρθρου 349 του Νόμου 4512/2018 που αφορά στην στέγαση και σίτιση των  μετακινούμενων (μονίμων και αναπληρωτών) εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων» .

 

Μοιράσου το άρθρο: