Τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, επισκέφθηκε  ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, προκείμενου  να συζητήσουν για τις δομές υγείας  και για σειρά αιτημάτων του Δήμου μας.  Επίσης να αποτιμήσουν  την εικόνα των πρώτων ημερών μετά  άρση των απαγορεύσεων,  λόγω πανδημίας και την ελεύθερη πλέον  είσοδο επισκεπτών από διάφορες πόλεις του εξωτερικού  στο νησί μας.

O κ. Καρβέλης,   ανταποκρίθηκε θετικά   στα αιτήματα  της Δημάρχου. Το νοσοκομείο μας, όπως ανέφερε  θα εφοδιαστεί άμεσα  με μηχάνημα  το οποίο  θα έχει την δυνατότητα  να κάνει μέχρι και 400 τεστ την ήμερα,  και   θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Υγείας. Το Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου,  θα επισκευασθεί και θα αποκατασταθεί  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ έχει  ήδη εγκριθεί  η πρόληψη για μια θέση Διοικητικού Υπαλλήλου  για 2 χρόνια. Για το Νοσοκομείο  έχει  εγκριθεί η πρόσληψη 32  εργαζομένων,  (επικουρικό προσωπικό – νοσηλευτές)    για 2 χρόνια, με προοπτική να γίνουν αορίστου χρόνου. Επίσης  θετικά  ανταποκρίθηκε ο κ. Καρβέλης   στο αίτημα της Δημάρχου  για αξιοποίηση των ακινήτων  του Νοσοκομείου  σε συνεργασία  με τον Δήμο.

Η Δήμαρχος παρέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου,  και το απόγευμα θα το επισκεφτούν μαζί. Στην συνάντηση  συμμετείχε και   ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλουδης.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: