Πραγματοποιήθηκε χθες η 8η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή  του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, καθώς και Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρόντες ήταν η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα και  ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Τη  συζήτηση μονοπώλησε η νέα έκταση που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός στη χώρα, και το πώς πρέπει να κινηθούμε ώστε να μην καταρρεύσει η τουριστική αγορά από τη μία, αλλά και να τηρηθούν οι κανόνες προστασίας  της δημόσιας υγείας από την άλλη. Ο  κ. Αλεξάκης επανέφερε την ανάγκη θέσπισης νέας δέσμης μέτρων ενίσχυσης των εποχικά εργαζομένων και των επαγγελματιών στον τουριστικό κλάδο. Ο τουριστικός κλάδος, συνέχισε, πρέπει να λάβει την οικονομική στήριξη που του αναλογεί, δεδομένου ότι η φετινή τουριστική σεζόν συρρικνώνεται, και, επιπλέον, τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τονίστηκε, τέλος, ότι ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων πολλών επισκεπτών εξαιτίας της δριμείας εξάπλωσης του ιού στη χώρα θα αποτελέσει για την Ελλάδα ευκαιρία αύξησης του τουρισμού. Την ευκαιρία αυτή πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά, για να μην υπάρξει δραματική μείωση εσόδων από τον τουριστικό κλάδο και να αντισταθμιστούν κατά το δυνατόν οι μέχρι τώρα απώλειες, χωρίς, όμως, να παραβλεφθεί η υγειονομική σταθερότητα και ασφάλεια της κοινότητας και των επισκεπτών.

Μοιράσου το άρθρο: