Σύσκεψη  με τον Υφυπουργό Πολιτισμού  Κώστα Στρατή και με την παρουσία των βουλευτών Φωτεινή  Βάκη , Κώστα Παυλίδη καθώς και του Περιφερειάρχη Θεόδωρου   Γαλιατσάτου, είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος .

Συζητήθηκαν  όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού  και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης στα τοπικά Μ.Μ.Ε, υπήρξε  ένας γόνιμος, ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος.

Ο Υπουργός  δεσμεύτηκε να δοθεί  οριστική λύση στο ζήτημα της ανατολικής  πτέρυγας των Ανακτόρων. Εξετάσθηκε η ένταξη του Ν. Φρουρίου   στη ζωή της πόλης και συζητήθηκαν τα θέματα του Φορέα Διαχείρισης τη Παλιάς Πόλης,  το ζήτημα των οχυρώσεων, η διαχείριση των μνημείων της παραλιακής ζώνης, ο φορέας διαχείρισης του Μον Ρεπό, η  Ανουτσιάτα, οι περιφερειακές οχυρώσεις Γαρδικίου, Αγγελόκαστρου και Κασσιόπη.

Για όλα τα παραπάνω,  όπως τόνισε ο Υπουργός,  θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του   Δήμου, της Περιφέρειας, του Ιονίου Πανεπιστημίου  και του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες  λύσεις.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Στρατής  θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στο νησί μας,  στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Μοιράσου το άρθρο: