Περιοδεία στα Διαπόντια Νησιά πραγματοποίησε την Κυριακή 19/5/2019 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιονίων Νήσων: Μπάμπη Χαραλάμπους και Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου καθώς και τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Βασίλη Παπαγεωργίου και Ευτυχία Γραμμένου που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καταφέραν να επισκεφθούν και τα τρία Νησιά και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον κυβερνήτη του σκάφους, Αντώνη Σαλβάνο, που μας μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια παρά τους ανέμους των 6 μποφόρ που επικρατούσαν στο βόρειο Ιόνιο.
Σε όλα τα νησιά υπήρξε γόνιμη συζήτηση σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και που ουσιαστικά είναι προβλήματα επιβίωσης για τους κατοίκους (σύνδεση με την Κέρκυρα, ιατρική περίθαλψη, όπου ήδη στην Ερείκουσα δεν υπάρχει, υδροδότηση, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος του χειμερινούς μήνες, δρόμοι και πολλά άλλα).
Οι κάτοικοι αναγνώρισαν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό τους φέρνοντας στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητώντας την επίλυσή τους.
Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμαναν την αξία της εκλογικής μάχης στις 26 Μάη. Την ανάγκη, οι κάτοικοι των Νησιών να σταθούν μπροστά σε όλες τις κάλπες με ενιαίο κριτήριο, τα προβλήματα που ζουν σήμερα και τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και των παρατάξεων απέναντι σε αυτά.
Τα τοπικά – λαϊκά προβλήματα συνδέονται στενά με τις κατευθύνσεις που αποφασίζονται στην ΕΕ και με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Η έλλειψη υποδομών δεν είναι ζητήματα ανικανότητας αλλά προτεραιοτήτων. Αν δηλαδή στην πρώτη γραμμή των δράσεων μπαίνει η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών ή όχι. Τους κάλεσαν να μη συμβιβαστούν με τις λύσεις του «μικρότερου κακού» που στήνουν παλιά και νέα δίπολα και να επιλέξουν να ενισχύσουν τη δύναμή τους.
Στις εκλογές για Δήμο και Περιφέρεια κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι μόνο τα πρόσωπα που είναι υποψήφια αλλά και ο πολιτικός προσανατολισμός των παρατάξεων.

Μοιράσου το άρθρο: