Από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του Σ/Ν των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών για τις 120 δόσεις. Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κ. Παυλίδης στρεφόμενος προς τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ, ανέφερε ότι η σύγκριση μεγεθών, ποσοστών και αριθμών όταν δεν υπάρχει δημοσιονομική συνέπεια αποτυπώνουν μια ψεύτικη εικόνα. “Είναι ένας φαύλος κύκλος και είναι χαζό να μιλάμε για αριθμούς και να συγκρίνουμε αριθμούς, μειώσεις και αυξήσεις, πριν από όλα, όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη προϋπόθεση να υλοποιείς τη δημοσιονομική σου συνέπεια και να είσαι δημοσιονομικά αξιόπιστος. Την εμπειρία του 2014 την ξέρετε πολύ καλά, εκτός στόχων προγράμματος, εκτός αξιολογήσεων, εντός μνημονίων”.  

 

Το κλείσιμο των αξιολογήσεων, η έξοδος από τα μνημόνια, η έξοδος στις αγορές, η κατάργηση ήδη ψηφισμένων αρνητικών μέτρων, η ψήφιση μόνιμων θετικών οικονομικών μέτρων ήταν και είναι προϊόν του δικού μας πολιτικού σχεδιασμού τόνισε ο βουλευτής Κέρκυρας και συνέχισε επιτιθέμενος προς τα έδρανα της Αντιπολίτευσης ότι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους και για τους ελευθέρους επαγγελματίες όταν από το 2010 μέχρι το 2014 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφάρμοσαν μια καταστροφική πολιτική. “Εσείς δεν ήσασταν που καταργήσατε το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες; Εσείς δεν ήσασταν που εφαρμόσατε το αυτόφωρο για 5.000 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές;”  

 

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Κ. Παυλίδης επισήμανε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αναγκασμένο να καταφεύγει σε μια τακτική κλειδαρότρυπας,  παραπολιτικής, fake news και κιτρινισμού, γιατί χωρίς αυτήν την τακτική αποκαλύπτεται η βαθιά αντιδραστική, αντικοινωνική και αντιλαϊκή πολιτική που θεωρεί πολυτέλεια τη 13η σύνταξη, που υποστηρίζει την επαναφορά στη μνημονιακή δέσμευση 5 προς 1 για τις προσλήψεις, που ευαγγελίζεται υπέρβαση του οκταώρου και της πενθήμερης εργασίας. Αυτό είναι το πραγματικό πεδίο σύγκρουσης και αναμέτρησης. “Αυτοί είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι που θα συγκρουστούν και συγκρούονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εδώ θα κριθείτε και εδώ θα χάσετε”.

Μοιράσου το άρθρο: