«Ένα περίπου μήνα μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών και πέντε από την διενέργεια των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, ανακοίνωσε(επιτελούς), τους αντιδημάρχους του νέου δήμου μας.  Ωστόσο η απόφασή της, απέχει πολύ από τις προεκλογικές της εξαγγελίας και κάθε άλλο παρά σηματοδοτεί τη ΄΄Νέα Αρχή΄΄ που τόσο ευαγγελιζόταν. Πρόκειται για μια παράνομη και πολιτικά απαράδεκτη απόφαση, αφού παρά τις προβλέψεις του νόμου, αυθαίρετα, δεν τοποθετεί Αντιδημάρχους στην Ερείκουσα και το Μαθράκι, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα στην τοποθέτησή τους.

Άλλωστε ο αριθμός των εννέα Αντιδημάρχων, που αντιστοιχούν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, υφίσταται ακριβώς από το γεγονός της ενσωμάτωσης σ αυτόν, των τριών Διαπόντιων Νησιών μας. Θυμίζουμε ότι κατά την θητεία του, ως Δήμαρχος Κέρκυρας(2011-2014), ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Τρεπεκλής, είχε καταφέρει, με πολιτικές παρεμβάσεις του σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, μαζί με τους εκλεγμένους τότε Δημοτικούς Συμβούλους των Διαπόντιων Νησιών, να κατωχηρωθεί το δικαίωμα της Ερείκουσας, του Μαθρακίου και των Οθωνών να έχουν Αντιδήμαρχο, παρά το πολιτικό κόστος που ο ίδιος υπέστει, αφού αντικατέστησε τρεις ήδη τοποθετημένους Αντιδημάρχους, για να τοποθετήσει αντίστοιχους στα Διαπόντια Νησιά μας.

Πολιτικό κόστος που απ ότι φαίνεται, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, έστω κ αν βρίσκεται στην αρχή της θητείας της η κ. Υδραίου.

Την καλούμε να αποσύρει και να διορθώσει την απόφασή της και δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε, στην περίπτωση που αυτή παραμείνει ως έχει, κάθε νομική και πολιτική δυνατότητά μας, προκειμένου να ανατραπεί και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, και ο απαξιωτικός τρόπος συμπεριφοράς της Δημάρχου απέναντι ιδιαίτερα στη Ερείκουσα και το Μαθράκι.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει πρωτοβουλία του κ. Τρεπεκλή για συνεννόηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, για από κοινού πρωτοβουλίες, καθώς και με τα θεσμικά όργανα και τους κοινωνικούς φορείς των νησιών, προκειμένου να επιτευχθεί το αυτονόητο, η τοποθέτηση δηλαδή Αντιδημάρχου στην Ερείκουσα και το Μαθράκι.»

 

Μοιράσου το άρθρο: