Πολιτική εκδήλωση με κεντρικούς ομιλητές τον πρώην υπουργό Δημήτρη Βίτσα και το επί χρόνια μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Χρήστο Κοκκινοβασίλη πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Διαδικασίες που θα κορυφωθούν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο παραβρέθηκε ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β’ Βαθμού, ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία»  Γιώργος Καρύδης, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρήστος Μωραΐτης, ο πρώην Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Παυλίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας ενώ προήδρευσε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Φώντας Βλάχος.

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε την κριτική που άσκησε και κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον κ. Κοκκινοβασίλη το πρωί της ίδιας ημέρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διαμορφώσει ένα απόλυτα ελεγχόμενο κομματικό κράτος, αποπληρώνοντας πολιτικές «επιταγές» όπως έπραξε με τον διορισμό νέων διοικητών στα Νοσοκομεία, φέροντας ως παράδειγμα τις υποθέσεις Διαματάρη και Πατέρα που ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των πολιτών. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση μεγάλων τμημάτων της δημόσιας περιουσίας, όπως το κερδοφόρο λιμάνι της Κέρκυρας, η ΔΕΗ κλπ. Συνεχίζοντας την κριτική προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι η ΝΔ φαίνεται να έχει βέρτιγκο σε ότι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού και να είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα. Ως προς τα εθνικά θέματα, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να τα εκμεταλλευτεί κομματικά αλλά να στηρίξει τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου αντιμετώπισής τους. Για το λόγο αυτό ζήτησε και τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε, έχει ένα οριοθετημένο σχέδιο πολιτικής αναδιάταξης των δυνάμεών του, για το λόγο αυτό έχει ανοίξει τις πόρτες του και έχει καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στις οργανώσεις του, διπλασιάζοντας τα μέλη του μέσα σε δύο μήνες. Παράλληλα ζητά την κατάθεση προτάσεων ώστε να ιεραρχίσει τις ανάγκες από τη βάση της κοινωνίας και να διαμορφώσει τις πολιτικές του.

Το στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας, συνδιλαλιστικής της ΓΣΕΕ και -άλλοτε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- Χρήστος Κόκκινοβασίλης, επισήμανε την κυβερνητική αλλαγή σε μείζονα ζητήματα όπως το προσφυγικό και το Μακεδονικό, καλώντας τους πολίτες να συμπράξουν στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να οριοθετήσει τον χαρακτήρα του ως τη μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη της χώρας που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την επιλογή των ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να δουν τη χώρα να συνεχίζει να βγαίνει από τα αδιέξοδα των μνημονίων, να αξιοποιεί τις συμμαχίες και να συμμετέχει ισότιμα στα διεθνή φόρα, προασπίζοντας τα συμφέροντά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μακριά από πατριδοκαπηλίες και επικίνδυνες εσωστρέφειες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιράσου το άρθρο: