Δεν ακυρώνεται ούτε αλλάζουν οι όροι της δημοπρασίας για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων με τις ενστάσεις που κατατέθηκαν τονίζει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου παρά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν. Η κα Υδραίου δηλώνει ότι θεωρεί φυσιολογική τη διαδικασία που ακολουθείται για ένα τόσο μεγάλο έργο αλλά κάλεσε όλους να δείξουν υπομονή μέχρι την εκδίκαση των «ενδικοφανών προσφυγών» στο τέλος Ιουλίου.
Ουσιαστικά δεν μπορεί να κατανοήσει τη στάση των Δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, απάντησε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αναφερόμενη στο εξώδικο των δύο δημάρχων. Η κα Υδραίου είπε στη συν. τύπου ότι «οι δια περιφοράς συνεδριάσεις προβλέπονται και είναι απολύτως νόμιμες στα πλαίσια και της ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου 2020. Στις 10 Ιουνίου όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ συμπεριλαμβανομένων και των δύο δημάρχων κλήθηκαν να εκφράσουν τη σύμφωνη γνώμη τους για την αλλαγή του τόπου των δια ζώσης συνεδριάσεων τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής όσο και του Δ.Σ., στο δημαρχιακό κατάστημα Σαν Τζιάκομο, πλην όμως, μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν και επομένως εντελώς καταχρηστικά ζητούν να κριθεί ως μη νόμιμη η σύγκληση της δια περιφοράς συνεδρίασης».
Σε ότι αφορά τη γενικότερη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας, δήλωσε με σαφήνεια ότι θα προχωρήσει ακάθεκτη μέχρι την τελευταία μέρα της λειτουργίας του ενώ έριξε βολές κατά των άλλων δύο δημάρχων λέγοντας ότι ακόμη δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους στο ΦΟΔΣΑ.
Επίσης, είπε «καθίσταται σαφές βάσει νόμου ότι η μεταφορά που βρίσκεται στο στάδιο προ της υπογραφής σύμβασης έχει ελεγχθεί και έχει κριθεί νόμιμη σύμφωνα με την σχετική πράξη του ελεγκτικού συνεδρίου και με την σχετική απόφαση της αποκεντρωμένης».
Ως προς το νέο διαγωνισμό μεταφοράς, επέμεινε ότι «δεν κάνουμε τίποτα άλλο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει συνολικά ως Σύνδεσμος» τόνισε ότι η «Ενιαία Αρχή και η απόφαση της Εκτελεστικής μας έδωσε τη δυνατότητα να μην πάμε σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό αλλά με έναν προϋπολογισμό να εκτελέσουμε τη μεταφορά των απορριμμάτων άμεσα, έχοντας ως προϋπόθεση -και υπάρχει και στη μελέτη του έργου μεταφοράς – να προχωρήσουμε και στη μεγάλη μεταφορά η οποία είναι δύο συν ένα χρόνια, με προαίρεση, ότι θα πρέπει δηλ. όταν τελειώσει η έκτακτη μεταφορά που θα διαρκέσει κάποιους μήνες να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην μεταφορά των δύο συν ένα χρόνων.
Ερωτώμενη σχετικά με το πότε πρόκειται να ξεκινήσει η μεταφορά των πρώτων απορριμμάτων η Δήμαρχος απάντησε ότι εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.
Τέλος σε ότι αφορά το επιχείρημα των δύο περιφερειακών δήμων ότι θέλουν να απεγκλωβιστούν από τον ενιαίο διαγωνισμό μεταφοράς των απορριμμάτων και να προχωρήσουν σε ανεξάρτητο διαγωνισμό ο καθένας ξεχωριστά δήλωσε ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει στον τριετή διαγωνισμό αφού προβλέπονται τρία υποέργα.

Μοιράσου το άρθρο: