Ο δημοτικός υπάλληλος Σάββας Σιδερόπουλος, βραβεύτηκε χθες από τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ενώ τιμήθηκε και από τους συναδέλφους του που εξήραν την πρωτοβουλία του να χρησιμοποιήσει το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου προκειμένου να σώσει άνδρα από το φλεγόμενο σπίτι στο Μαντούκι. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, συμμετείχαν το σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων, η τοπική ηγεσία της πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Ο κ. Σιδερόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, μετέφερε τις δραματικές στιγμές της διάσωσης του 54χρονου άνδρα από περβάζι του τρίτου ορόφου της φλεγόμενης τριώροφης κατοικίας στο Μαντούκι.
Βλέποντας ότι το γερανοφόρο της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να προσεγγίσει το σημείο, σπεύδει στους επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης και τους προτείνει, ως προϊστάμενος του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, να φέρει το δημοτικό όχημα. Έμπειρος χειριστής του δημοτικού καλαθοφόρου, ο Σάββας Σιδερόπουλος οδήγησε με δυσκολία λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων αλλά και των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ μπροστά από το φλεγόμενο σπίτι και ανέβηκε ο ίδιος για να πλησιάσει το περβάζι στο οποίο είχε καταφύγει ο 52χρονος άνδρας. Η επιχείρηση προσέγγισης ήταν πολύ δύσκολη με τις φλόγες και τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα..

 

Μερικές ημέρες μετά την φωτιά που κατέκαψε το τριώροφο στην περιοχή Μαντούκι, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας συγκάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση τους αρμόδιους φορείς για να συζητηθεί η επικαιροποίηση του σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μέσα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η μορφολογία με τα στενά καντούνια αλλά και εμπόδια που υπάρχουν στην πρόσβαση, προβληματίζει Πυροσβεστική και δημοτική αρχή και εξετάζεται η δυνατότητα προμήθειας ειδικών οχημάτων και μηχανημάτων που να μπορούν να προσεγγίζουν τις περιοχές αυτές. Παράλληλα, η Δήμαρχος τονίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η επικαιροποίηση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Μοιράσου το άρθρο: