Κέρκυρα: Ξεκινά η μελέτη για το λιμάνι του Μαθρακίου

Η επιτόπια αποτύπωση και μετρήσεις για την επέκταση και βελτίωση του λιμανιού Μαθρακίου ξεκινά σήμερα στα πλαίσια της υπογραφείσας σχετικής μελέτης μεταξύ Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της αναδόχου μελετητικής εταιρείας.
Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 18 μήνες και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 125.623,40 ευρώ.
Το έργο που περιλαμβάνεται συμβατικά προς μελέτη είναι:
 Προσήνεμος μώλος συνολικού μήκους 420 μ.περίπου. Ο προσήνεμος μώλος στη ρίζα του και σε μήκος 80 μ. θα θωρακίζει τον υφιστάμενο (βόρειο) χερσαίο χώρο με πρανές από φυσικούς ογκολίθους, για τα επόμενα 40 μ θα έχει μεικτή διατομή με εσωτερικά κρηπιδώματα και εξωτερική θωράκιση από φυσικούς ογκολίθους, ενώ για τα υπόλοιπα 300μ., θα έχει διατομή με πρανή με φυσικούς ογκολίθους.
 Υπήνεμος μώλος συνολικού μήκους 170μ.. Ο υπήνεμος μώλος στα πρώτα 40 μ θα κατασκευαστεί με πρανή με φυσικούς ογκολίθους θωρακίζοντας τον υφιστάμενο (νότιο) χερσαίο χώρο, ενώ στα υπόλοιπα 130μ. θα έχει μεικτή διατομή με εσωτερικό κρηπίδωμα και εξωτερική θωράκιση από φυσικούς ογκολίθους.
 Παραλιακά κρηπιδώματα συνολικού μήκους 70μ, εκ των οποίων τα 40μ θα είναι κάθετα στη ρίζα του προσήνεμου μώλου και στην προέκταση του υφιστάμενου προβλήτα, ενώ τα υπόλοιπα 30μ, θα είναι κάθετα προς τον νέο υπήνεμο μώλο.
 Εκβάθυνση της λιμενολεκάνης σε έκταση 20 στρεμμάτων.

Χθες, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας παρουσία του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Μαθρακίου Βασ. Αργυρού συναντήθηκε με εκπροσώπους της αναδόχου μελετητικής εταιρείας και εξέφρασε την ελπίδα η σχετική μελέτη να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και χωρίς προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος