Την ανάγκη επίταξης ξενοδοχείων προκειμένου να διαμένουν σε αυτά εργαζόμενοι του νοσοκομείου και να μην κινδυνεύουν τα μέλη των οικογενειών τους, τονίζει η ΛΑΣΥ με ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Με επιτακτικό τρόπο έρχεται στην επιφάνεια το μείζον πρόβλημα της προστασίας της υγείας των υγειονομικών και των οικογενειών τους.

Εκφράζοντας την ανησυχία και των ίδιων των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (μετά και την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος και στην Κέρκυρα) θέτουμε την ανάγκη επίταξης ξενοδοχείων που θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού και της νόσου στις οικογένειές τους.

Επίσης, αντί η κυβέρνηση να επαινεί για τη «γενναιοδωρία» τους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που με κάποιο «μαγικό» τρόπο βρίσκουν υγειονομικό υλικό που το κράτος δεν μπορεί να βρει, να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα  μέσα ατομικής προστασίας που τώρα δίνονται με το σταγονόμετρο. Επίσης, να αντιμετωπίσει άμεσα τις ανάγκες απολύμανσης του ρουχισμού.

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ι.Ν. και οι Δήμοι του νησιού να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί σχετικά με τα ξενοδοχεία που απαιτούνται. Να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε να δοθεί λύση στην αγωνία των υγειονομικών για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους». 

Μοιράσου το άρθρο: