Τη λήψη απόφασης προκειμένου μέρος των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων να δοθεί στους Δήμους ώστε οι τελευταίοι να προμηθευτούν αναγκαίο εξοπλισμό και να στηρίξουν δομές και προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ι. Νήσων η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. 

Η ΠΕΔ Ι. Νήσων αναμένεται να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 7 Απριλίου και η σχετική επιστολή με την οποία ζητά η Μ. Υδραίου να ενταχθεί το ανωτέρω αίτημα ως θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση έχει ως ακολούθως: 

«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως όλοι γνωρίζουν η αυτοδιοίκηση δίνει τη δική της μάχη για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Οι Δήμοι αποτελούν το προπύργιο προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και κυρίως παροχής βοήθειας στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους συνδημότες μας έχουν ανάγκη. Στο ιερό αυτό καθήκον ανταποκρινόμαστε επάξια, μέσω του «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και παράλληλων προγραμμάτων και δομών στήριξης που έχουμε αναπτύξει γι’ αυτό το σκοπό.

Παράλληλα, οι διαρκείς απολυμάνσεις αλλά και η αέναη προσπάθεια να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της καθαριότητας στο δημόσιο χώρο, απαιτούν ειδικό εξοπλισμό.

Όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στερούνται πόρων για την ουσιαστική στήριξη των ευπαθών ομάδων λόγω των ειδικών έκτακτων συνθηκών που βιώνουμε και που διαρκούν ήδη ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και που απ’ ότι φαίνεται θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Επίσης, οι Δήμοι μας στερούνται του εξοπλισμού (μάσκες, ειδικές στολές, γάντια, προστατευτικά προσώπου και άλλα αναλώσιμα) για τους εργαζόμενους της καθαριότητας λόγω της συχνότητας αλλαγής των ειδών αυτών που απαιτείται λόγω των υγειονομικών οδηγιών που πρέπει να τηρούνται όσο διαρκεί αυτή η υγειονομική κρίση.

Θεωρώ ότι η ΠΕΔ μπορεί να χρησιμοποιήσει μέρος των ταμειακών της διαθεσίμων, προκειμένου να βοηθήσει, με τη νόμιμη διαδικασία,  τους Δήμους στα Ιόνια Νησιά να προμηθευτούν το συγκεκριμένο εξοπλισμό, αλλά και να στηρίξουν τις δομές και τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Για αυτούς τους λόγους, παρακαλώ να εγγραφεί το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

Μοιράσου το άρθρο: