Τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ανακοίνωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, μετά την έκδοση της ΚΥΑ για το θέμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου «Με  Κοινή Υπουργική  Απόφαση, των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών,  ματαιώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα.  Ύστερα   απ΄ αυτήν την εξέλιξη,  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας   και Διαποντίων Νήσων, ματαιώνει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί.  Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου,  “Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών”.

Η Δήμαρχος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση όλων όσων είχαν προετοιμάσει τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ακούστε τις δηλώσεις της κυρίας Υδραίου στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με επιστολή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα Τσαγγαροπούλου προς τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες των νησιών, επισημαίνεται ότι μετά την έκδοση της ΚΥΑ, θα πρέπει να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις στο σύνολο των νησιών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώνει ότι όλοι οι Δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων  μετά την εκδοθείσα και την Κ.Υ.Α  27/2/2020 αρ πρωτ 13776 των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση της απειλής του κοροναϊού, θα προβούν σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου».

Μοιράσου το άρθρο: