Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επανεξετάσει τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με την αύξηση των εισιτηρίων στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, εξαιτίας εν μέρει και της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των λιμενικών τελών από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Αυτό ανέφερε ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο περιθώριο της 39η Γ.Σ. της CPMR.

Ο κ. Σαντορινιός θέλησε να ξεχωρίσει την αύξηση των εισιτηρίων από την θεσμοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου, σημειώνοντας ότι θα ήταν αδόκιμο τα οφέλη που προσδοκούμε για την οικονομία των νησιών μέσω του μέτρου να εξετάζουμε αν τελικά απορροφούνται μόνο από τις ναυτιλιακές εταιρείες μέσω της συγκεκριμένης αύξησης.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος επισήμανε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες για την αύξηση του κόστους μεταφοράς από την πλευρά των ναυτιλιακών εταιρειών. Θύμισε μάλιστα ότι εξαιτίας της παρέμβασης της Περιφέρειας, απετράπη η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των λιμενικών τελών και από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας. Οι συγκεκριμένες αλλαγές όπως είπε, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Κέρκυρας και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Μοιράσου το άρθρο: