«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιό του, του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια αλλά και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, αποδεικνύεται πως αποτελούσε ουσιαστικά προπέτασμα καπνού στα σοβαρά θέματα της Υγείας και της στελέχωσης των δομών Υγείας στην περιοχή και όχι μόνο». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης αναφορικά με την εξαίρεση, όπως επισημαίνει , της Κέρκυρας από τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο κος Μπιάγκης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονταν μετά βαΐων και κλάδων το νησί, βγάζοντας σωρεία φωτογραφιών υποσχόμενα περαιτέρω θωράκισή τους εν όψει της τουριστικής σεζόν που διανύουμε, την ίδια ώρα που κομματικά στελέχη κόμπαζαν για τα αποτελέσματα ετούτης της επίσκεψης κι έσπευδαν να χειροκροτήσουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες επιδιδόμενα σε μια άνευ προηγουμένου λογική παραχώρησης δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, φθάνοντας στο σημείο να κάνουν «προσωπικά» δώρα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός αποδείκνυε για ακόμα μια φορά τη διαρκή σχέση απαξίωσης απέναντι στις διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής μας. Ας απαντήσουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι κομματικοί ταγοί του νησιού, στους ανθρώπους της υγείας και του τουρισμού για την άδικη αντιμετώπιση της Κέρκυρας από την πολιτεία. Καμιά θέση μόνιμου γιατρού στην Κέρκυρα, όταν η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος έχουν επτά (7) θέσεις.

Γνώριζε ο Πρωθυπουργός για τούτη την εξέλιξη όταν μας τίμησε με την παρουσία του στο νησί ή όχι; Ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, τον κυβερνητικό βουλευτή του νησιού, την κυρία Περιφερειάρχη; Ή μήπως δεν γνώριζε κανείς τους; «

Μοιράσου το άρθρο: