Παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία η χθεσινή ορκωμοσία της Ρόδης Κράτσα και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Παρόντες, εκτός από τη στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία ήταν οι τρεις βουλευτές και οι τρεις νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι της Κέρκυρας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στη νέα Περιφερειάρχη.

Η κυρία Κράτσα στην ομιλία της τόνισε τις αυξημένες ευθύνες που αναλαμβάνει ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης προκειμένου να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να βγει από την κρίση των τελευταίων χρόνων και παράλληλα να διαχειριστεί ζητήματα κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης σε ένα όλο και περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για την επιτυχία ενός τέτοιου έργου, τόνισε, θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική και πολιτική συναίνεση ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για το έργο τους τις δύο προηγούμενες αιρετές διοικήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αυτές του κ. Σπύρου Σπύρου και Θόδωρου Γαλιατσάτου.

Έκλεισε τον χαιρετισμό της στους παριστάμενους, τονίζοντας ότι την ίδια και τους συνεργάτες της θα καθοδηγούν τα λόγια του επτανήσιου ποιητή Διονυσίου Σολωμού: «πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας».

Μοιράσου το άρθρο: