Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων μέσα στις εκκλησίες, δηλώνει ο πατέρας Θεμιστοκλής Μουρτζιανός, ο οποίος τονίζει ότι τόσο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και η Μητρόπολη της Κέρκυρας τηρούν πλήρως τη νομοθεσία που υπάρχει.

Όπως είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθεί συνωστισμός στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα το τριήμερο της 11ης Αυγούστου διότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα τήρησης της σειράς ακόμα και έξω από την εκκλησία, με συστάσεις που γίνονται και από τους ιερείς και από τους Επιτρόπους των εκκλησιών. Μέσα στον ναό τηρείται επίσης η απόφαση να είναι λιγότερα από 100 άτομα. Υπάρχει σήμανση για το σε ποιες θέσεις επιτρέπεται να κάθονται οι πιστοί και σε ποιες όχι.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση σχετικά με την τέλεση της Λιτανείας του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11 του Αυγούστου ,σύμφωνα με τον πατέρα Θεμιστοκλή Μουρτζιανό. Όπως μας είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόσο ο Δήμος Κέρκυρας όσο και η Ιερά Μητρόπολη περιμένουν διευκρινίσεις από την Πολιτική Προστασία και την Αρχιεπισκοπή. Το σίγουρο είναι ότι θα τελεστεί περιφορά του Ιερού σκηνώματος μέσα στην εκκλησία.

Μοιράσου το άρθρο: