Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «Abovebeyond» για τις Γερμανόφωνες Χώρες, τα Ιόνια Νησιά τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν συνεχή παρουσία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των Χωρών αυτών. Αυτό επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο με επιτόπιες επισκέψεις των δημοσιογράφων στα νησιά μας, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρουν τις εμπειρίες των.
Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπύρου Γαλιατσάτου. Ο κ. Γαλιατσάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος προβολής είναι σαφώς πιο οικονομικός αλλά και πιο αποτελεσματικός από την εκτύπωση και μοίρασμα φυλλαδίων στις τουριστικές εκθέσεις με ισχνά αποτελέσματα.
Αναφερόμενος στην άποψη που θέλει την Ελλάδα να υπολείπεται τα επόμενα χρόνια της προτίμησης των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων προς την Τουρκία και την Αίγυπτο, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσει με την άνοδο των μεσογειακών προορισμών. Η Τουρκία, όπως είπε, έχει καταγράψει αλματώδη αύξηση από πέρυσι αλλά έχει κέντρο αναφοράς τον υψηλό τουρισμό των πεντάστερων και εξάστερων ξενοδοχείων. Για το λόγο αυτό και όταν παρουσίασε πτώση, η Ελλάδα δεν κέρδισε από αυτήν.

Ακούστε απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Σπ. Γαλιατσάτου στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Μοιράσου το άρθρο: