Το πιο σημαντικό τμήμα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων μπήκαν δυναμικά στην ανακύκλωση ρούχων, διαψεύδοντας όσους αμφισβητούν την οικολογική συνείδηση των Κερκυραίων και την ετοιμότητα τους να κάνουν την ανακύκλωση τρόπο ζωής. Αυτό αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Σπύρος Νεράντζης εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΠΕ «Ολοι μαζί για το Περιβάλλον».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Το ξενοδοχείο CAPO DI CORFU με έδρα τον Άγιο Πέτρο Λευκίμμης είναι το πρώτο ξενοδοχείο που ανταποκρίθηκε στην προτροπή που έγινε από την Ένωση ξενοδόχων για συμμετοχή και των μελών της στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης .

Ευχαριστούμε για τις ευαισθησίες που δείχνει και για την υποστήριξη ανάλογων πρωτοβουλιών, την Ένωση ξενοδόχων Κέρκυρας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Κον Μπάμπη Βούλγαρη.

Σήμερα δεν ακολούθησε τον δρόμο για το Τεμπλόνι ή την Λευκίμμη μια μεγάλη ποσότητα από μαξιλαροθήκες , πετσέτες, μπουρνούζια, ταπέτα και λουτροπετσέτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον. Εκατό (100) μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, συνολικά 12.534 (δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια τριάντα τέσσερα) τεμάχια.

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας συνεχίζουν να μας δείχνουν ότι διαθέτουν  ευαισθησίες, κουλτούρα , διάθεση για συμμετοχή και συνεργασία, μας δείχνουν με σαφή τρόπο ότι είναι αποφασισμένοι να γίνουν ένα κομμάτι της μόνιμης  λύσης του προβλήματος των απορριμμάτων.

Είναι στο χέρι μας να τους υποστηρίξουμε με υποδομές, συνέπεια και συνέχεια ακολουθώντας νέες σύγχρονες μεθόδους βασισμένες στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση του ξενοδοχείου, τον Κον Νίκο Γεωργιάδη, τον Κο Σάκη Παπαδόπουλο και όλο το προσωπικό για την ευαισθησία τους και την αγάπη τους, για τον περιβάλλον και τον τόπο μας.

Επίσης τον χαμογελαστό μεταφορέα, τον Ντίνο, και τους μόνιμους πλέον εθελοντές Βασίλη Μερκούρη και Βασίλη Μελιόπουλο».

Μοιράσου το άρθρο: