Κριτική κατά της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ για πλήρη αποφυγή συζήτησης των πραγματικών ζητημάτων που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την οικονομία της, άσκησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στην Κέρκυρα, λίγο πριν την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στο νησί των Φαιάκων.

 

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η Ν.Δ. και το ΕΛΚ έχουν ως βασικό συστατικό στην πολιτική τους τη λιτότητα και το ΚΙΝΑΛ ότι δεν ακολουθεί την τάση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων που συμμαχούν με τις δυνάμεις της Αριστεράς.

“Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου προσπαθώντας να εμπλέξω και τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για την Ευρώπη, μια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, το πως θα αντιμετωπίσουμε τη λιτότητα, με ποιο πρόγραμμα, με ποιες συμμαχίες. Κατά την άποψή μας, η λιτότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο, έχει στηριχθεί από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και για αυτό φαντάζομαι ότι ιδιαίτερα η ΝΔ που στηρίζει το ΕΛΚ, αποφεύγει τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης όπως ο διάβολος το λιβάνι. Είναι προφανές γιατί το κάνει αυτό, ο υποψήφιος της ΝΔ για την Ευρωβουλή είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ που πιστεύει στη λιτότητα, δεν είναι κάτι που το θεωρεί αναγκαίο κακό. Για το ΚΙΝΑΛ, θέλω να πω ότι σηκώνω τα χέρια. Βλέπουμε ότι όπου οι σοσιαλδημοκράτες πηγαίνουν προς την Αριστερά να κάνουν συμμαχία ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη λιτότητα, υπέρ ενός προγράμματος που θα αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, πηγαίνουν πολύ καλά, ενώ όπου μένουν στα παλιά πηγαίνουν πολύ άσχημα”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ερωτώμενος για το αν, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί των εξελίξεων αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θεωρεί ότι υπάρχει σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι δεν έχει γνώση να έχει αλλάξει κάτι σχετικά με όσα ίσχυαν έως σήμερα: “Έχουμε μια μεγάλη αισιοδοξία ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Έχουμε δει όλοι τις συγκεντρώσεις του Αλέξη και σε μέρη που δεν έχει παραδοσιακά μεγάλη δύναμη η Αριστερά. Νομίζουμε ότι θα πάμε πολύ καλά και, το οικονομικό επιτελείο για πάρα πολύ καιρό λέει ότι όσο πιο αργά πάνε οι εθνικές εκλογές, τόσο πιο καλά θα είναι γιατί όλο και περισσότερος κόσμος αισθάνεται στην τσέπη του τις οικονομικές πολιτικές που προωθούμε, όλο και περισσότερα παιδιά βρίσκουν δουλειά, όλο και περισσότερο θα έχουμε άνοδο στον τουρισμό, άρα νομίζω ότι ο Αλέξης θα τα σιγήσει όλα αυτά. Είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού να αποφασίσει πότε θα πάμε στις εκλογές, εγώ δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι”.

 

Ο κ. Τσακαλώτος ερωτώμενος αν θεωρεί πως σε περίπτωση ήττας της Ν.Δ., θα τεθεί θέμα ηγεσίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε αναφερόμενος στην ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου σε παλαιά ελληνική ταινία: “Θα είναι μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα”!

 

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ανουντσιάτας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Νησιά, Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Μοιράσου το άρθρο: