Κοινή συνέντευξη τύπου από το εργαστήρι ΑΜΕΑ «Η Μέλισσα», παραχώρησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Βαρδακαστάνης και Ισμήνη Μώρου.

Η κυρία Μώρου επισήμανε τη κρισιμότητα των εκλογών του Μαϊου, τονίζοντας ότι «η ΕΕ δεν φύτρωσε από μόνη της, είναι έργο οραματιστών απέναντι σε αιώνες πολέμων και αίματος». «Ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής» συνέχισε «ζητάμε μια Ευρώπη ισότητας και δικαιοσύνης, αλληλεγγύης για πολλούς και όχι για τους λίγους, χωρίς λιτότητα με ευκαιρίες για όλους. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ρύπανσης αποτελούν αξίες για το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που δεσμεύεται να υπερασπιστεί, μαζί με τις αξίες της Δημοκρατίας έναντι του εθνικολαϊκισμού και των ακραίων πολιτικών. Ο κόσμος της Ευρώπης δεν είναι έτσι όπως τον οραματιστήκαμε, γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε να τον κάνουμε καλύτερο. Παλεύουμε για την ψυχή της Ευρώπης και την επιτυχία των σοσιαλιστικών μοντέλων, έτσι όπως έχουν καταγραφεί στις χώρες με πλούτο και κοινωνικό πρόσωπο».

Κώστας Βαρδακαστάνης

Ιδιαίτερα δεικτικός υπήρξε στην τοποθέτησή του ο Κώστας Βαρδακαστάνης τόσο για το διακύβευμα των ευρωεκλογών όσο και για τις πολιτικές επιλογές που θα πρέπει να γίνουν έναντι του εθνολαϊκισμού και της λιτότητας που ευαγγελίζεται ο νεοφιλελευθερισμός: «Είμαι συχνός επισκέπτης τόσο της Κέρκυρας όσο και αυτού εδώ του σημαντικού τόπου για το αναπηρικό κίνημα που έχω την τιμή να ηγούμαι σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, έχοντας σημαντικούς συνεργάτες όπως ο Σπύρος Ζουμπουλίδης. Σε μια κρίσιμη περίοδο, ένα ιστορικό σταυροδρόμι για τη χώρα μας και την Ευρώπη, οι ευρωεκλογές είναι αλλιώτικες από τις προηγούμενες. Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη εκλογή ευρωπαίων αντιπροσώπων, θα κληθούμε να επιλέξουμε την κατεύθυνση που θα έχει η μετάβαση της Ε.Ε. στο μέλλον. Το Κίνημα Αλλαγής, διάδοχος του ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες απόψεις: Οι νεοφιλλελεύθερες πολιτικές που επικράτησαν, έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των ευρωπαίων πολιτών. Το  22% των ευρωπαίων βρίσκεται στα όρια της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στη χώρα μας τα ποσοστά αυτά ανέρχονται στο 34%. Οι πλούσιοι θέλουν να δίνουν μόνο ψίχουλα στον κόσμο και μάλιστα μόνο αν αυτά περισσέψουν από την υπεραπόδοση των κερδών τους. Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη και τα όνειρα των πολιτών της. Πρέπει να ενταφιάσουμε τον νεοφιλελευθερισμό, πριν αυτός φέρει καίρια χτυπήματα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι αγορές δεν πρέπει να κινούνται αρρύθμιστες.  Πρέπει να υπάρξει ισορροπία και αρμονία στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική, στους πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης. Αυτό το μοντέλο φέρει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το ΚΙΝΑΛ στην χώρα μας».

Μοιράσου το άρθρο: