Την απάντηση της Fraport στην ανακοίνωση του ΤΕΕ Κέρκυρας, σχολίασε ο πρόεδρός του Νίκος Τρίαντος, μιλώντας στο σταθμό μας.
Ο κ. Τρίαντος, αναφερόμενος στα περί αναρμοδιότητας που καταγράφονται στην απάντηση του υπεύθυνου ενημέρωσης της Fraport Hellas Γιάννη Παπάζογλου, κάλεσε την εταιρεία να μελετήσει τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του ΤΕΕ ως θεσμικού συμβούλου του κράτους ενώ ως προς τα έργα δήλωσε ότι αν μετά από τριακόσιες και πλέον παρεμβάσεις η εικόνα είναι αυτή που παρουσιάζει σήμερα το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, θα πρέπει να υποθέσει κάποιος ότι χρειάζονται χιλιάδες άλλες ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του, πέραν των όποιων μεγάλων έργων έχουν συμφωνηθεί να γίνουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για αίθουσες χωρίς κλιματισμό που έβραζαν το κατακαλόκαιρο με χιλιάδες επισκέπτες να περνούν από αυτές και τα σχόλιά τους να κοσμούν το διαδίκτυο. Ακόμη και πολίτες που ήταν υπέρ της επένδυσης αναθεωρούν τις απόψεις τους εξαιτίας της εικόνας του αεροδρομίου ενώ αντίστοιχα παράπονα καταγράφονται και από επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο κ. Τρίαντος επανέλαβε ότι η επιστολή του ΤΕΕ Κέρκυρας δεν απευθύνεται στη γερμανική κοινοπραξία αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Μεταφορών, από τους οποίους ζητείται η τήρηση των συμφωνηθέντων κατά την σύμβαση παραχώρησης. Δηλαδή η ύπαρξη ανεξάρτητης τεχνικής εταιρείας που θα προχωρά σε συγκεκριμένες μετρήσεις και παρακολούθηση της προόδου των παρεμβάσεων που θα πρέπει να κάνει ο επενδυτής με στόχο την επίλυση προβλημάτων, τη βελτίωση των υποδομών και τη παροχή σύγχρονων υπηρεσιών. Η Συγκρότηση της ανεξάρτητης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και φυσικά η εποπτεία της ΥΠΑ.

Η συμπεριφορά της Φράπορτ έχει προβληματίσει και στελέχη της τοπικής κοινωνίας. Πέραν του χαρακτηρισμού του ΤΕΕ ως αναρμόδιου επί των πεπραγμένων της, είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Δημάρχου της Κέρκυρας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στο αεροδρόμιο από κοινού με την υπεύθυνη εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του ζητήθηκε η επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο στο χώρο…

Μοιράσου το άρθρο: