Κομοτηνή: Ένας εγγονός μάλαμα…

Μπορούν η εμπειρία και η παράδοση να αποτελέσουν εισιτήριο για την έλευση του καινούργιου και της δημιουργίας; Ο Βασίλης Παπαδόπουλος από την Κοζάνη αποδεικνύει πως ναι. Παρασκευάζει παραδοσιακά ζυμαρικά χρησιμοποιώντας τον κρόκο της Κοζάνης. Μια μεγάλη γκάμα όλων των παραδοσιακών προϊόντων: πλιγούρι, κους-κους, τραχανά γλυκό-ξινό.

«Η εταιρεία μας ονομάζεται «Αγνές Γεύσεις» και δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία 12 χρόνια» δηλώνει με καμάρι σημειώνοντας ότι η ιδέα ήρθε εντελώς ξαφνικά. «Είχα τελειώσει με την θητεία μου στο στρατό, ήμουν άνεργος, κάτι έπρεπε να κάνω κι έτσι ξεκίνησα» δηλώνει ο νεαρός παρασκευαστής που μέχρι τότε δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την καλλιέργεια της γης ή την παρασκευή ζυμαρικών .

Στο πλευρό του στάθηκαν οι γιαγιάδες του. Από τη μια η Πόντια, από την άλλη η Μικρασιάτισσα, του αποκάλυψαν συνταγές των παραδοσιακών εδεσμάτων και του άνοιξαν έτσι ένα διαφορετικό κόσμο, τον κόσμο της γεύσης. Η αρχή έγινε και η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Έφτασε να πουλά σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Ωστόσο, τα εμπόδια δεν λείπουν από την καθημερινότητα του προκομμένου εγγονού. «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας δεν μας βοηθάει καθόλου» δηλώνει σημειώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες το χαμόγελό του δεν λείπει ποτέ, «Χρειάζεται πολύς αγώνας και δουλειά πολύ. Ξεκινάμε το πρωί και τελειώνουμε το βράδυ. Δεν έχει ούτε Σαββάτο, ούτε Κυριακή» δηλώνει, χαμογελά και συνεχίζει να δημιουργεί, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες .
Φώτο:Βασίλης Παπαδόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος