Δύσκολες μέρες περνούν τα μέλη του ΣωματείουΤΑΧΙ και Αγοραίων Νομού Ροδόπης. Ήδη, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, καταγράφεται μια τάση φυγής από το χώρο και τούτο γιατί η εργασία τους πια δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα για τις ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Σε περίπτωση που περάσει το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, έτσι όπως έχει, δεν υπάρχει επόμενη μέρα για μας, καθώς το 80% των εσόδων μας θα κατευθύνεται στις ασφαλιστικές εισφορές και στη φορολογία» δηλώνει ο κ. Παντελής Μαστροθεοδωράκης, γενικός γραμματέας του Σωματείου και σημειώνει ότι «αν ισχύσει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αυτή τη δουλειά, καλύτερα να παραδώσουμε τις άδειές μας και να φύγουμε».

130 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, 300 συνολικά εργαζόμενοι βλέπουν τις αλλαγές που δρομολογούνται και κάνουν λόγο για «οριστική ταφόπλακα» στο επάγγελμα του οδηγού ΤΑΧΙ. Είχαν προηγηθεί τα « χτυπήματα» της πτώσης της αξίας της άδειας κατά 80% της τιμής που ίσχυε προ του Μνημονίου, αλλά και της πτώσης του τζίρου κατά 80%. «Δεν έχει πια καμία αξία η δουλειά μας. Είναι όλα στάσιμα. Λιμνάζει εκείνη λιμνάζουμε κι εμείς μαζί της, χωρίς να έρχονται νέοι άνθρωποι στο χώρο μας » δηλώνει ο κ. Μαστροθεοδωράκης χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του.
Φώτο:Ο κ. Μαστροθεοδωράκης με συναδέλφους του. Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: