Κομοτηνή: Με πυξίδα τη γεύση

Να ενισχύσει τους τοπικούς επαγγελματίες της Ροδόπης με μια σειρά από δράσεις σκοπεύει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του Νομού Ροδόπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ανέστη Βαφειάδη εξασφαλίστηκε η υλοποίηση προγράμματος Leader με στόχο να αποκτήσει η Ροδόπη brand name αξιοποιώντας την πλούσια γευσιγνωσία που έχει να επιδείξει.

Ειδικότερα, θα επιδιωχθεί 3 με 4 τοπικά φαγητά να επιλεγούν από την πλούσια θρακική κουζίνα, να μαγειρευτούν και να παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε χωριό της Ροδόπης με καλεσμένους από όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά.

Με πυξίδα τη γεύση επιδιώκεται και η Ροδόπη να γίνει γνωστή και να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών – επισκεπτών στην περιοχή. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στέκεται και ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας). Με «όπλα» τον τζιγεροσαρμά και το λάχανο τουρσί η Ροδόπη αντεπιτίθεται προσδοκώντας καλύτερες μέρες για τους επαγγελματίες της.
Φώτο:Ανέστης Βαφειάδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος