Τέσσερα θρακιώτικα πιάτα: Τσιγεροσαρμάς, κοτόπουλο με ντολμάδες από λάχανο τουρσί, τσιγαρίδες με πράσο και χταπόδι –καλαμάρι με χυλοπίτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την επόμενη Τετάρτη στις επτά το απόγευμα στην Αίγειρο της Ροδόπης όσοι ακολουθήσουν μια ξεχωριστή γευστική διαδρομή στο Νομό Ροδόπης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σωματείου Εστιατόρων Ροδόπης με την στήριξη της Ομοσπονδίας Ροδόπης. Το ίδιο βράδυ θα παρουσιαστεί κι ένας νέος τουριστικός οδηγός γεύσεων παρουσίασης της περιοχής, γραμμένος στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανέστης Βαφειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής πρόκειται για δράσηLeader η οποία πολύ σύντομα θα φιλοξενηθεί και στο διαδίκτυο. «Στόχος να προβάλουμε την κουζίνα της Ροδόπης σε όλο τον κόσμο» τονίζει ο κ. Βαφειάδης καλώντας όλους να μην λείψουν από αυτό το γευστικό ραντεβού.
Εντωμεταξύ αίτημα προς το δήμο Κομοτηνής να εγκαταστήσει ένα τουριστικό περίπτερο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εκεί που βρίσκεται το Τελωνείο Νυμφαίας, ώστε να διανέμεται ένας τουριστικός οδηγός για την Ροδόπη καθώς και πληροφορίες για τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα καφέ και τα μπαρ της περιοχής έκανε το Σωματείο εστιατόρων Ν. Ροδόπης, αλλά όπως είπε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει αν και θα βοηθούσε στην προσέλκυση περισσότερων Τουριστών στην περιοχή.»

Μοιράσου το άρθρο: