Κομοτηνή: Ο άνθρωπος με το «μαλλί της γριάς»

Γυρίζει από πανηγύρι σε πανηγύρι και από δρόμο σε δρόμο. Έτσι, όπως έμαθε, μικρό παιδί ακόμη. Τριάντα χρόνια τώρα παρασκευάζει και πουλά «μαλλί της γριάς». Τριάντα χρόνια στο δρόμο, στο πλευρό των μικρών παιδιών. Σίγουρα αγαπημένη φιγούρα. «Δουλεύουμε με παιδιά από δύο ετών έως έντεκα» δηλώνει και στέκεται να πάρει μια ανάσα πριν συνεχίσει στη δική του δύσκολη ημέρα… Ποπ- κόρν και μαλλί της γριάς.
«Από μικρός εργαζόμουν στα πανηγύρια κι έμαθα τη δουλειά από το αφεντικό μου, ήταν ένας ηλικιωμένος που ήξερε καλά να ετοιμάζει το “μαλλί της γριάς”» δηλώνει ο κος Κώστας και κάνει λόγο για δύσκολη δουλειά, που απαιτεί πολύ προσοχή. «Μην ξεχνάτε, ότι έχουμε να κάνουμε με μικρές ψυχές».

Όπως αποκαλύπτει, κάποιοι συνάδελφοί του, αν και βρίσκονται είκοσι χρόνια στο χώρο, ακόμη μπερδεύονται και κάνουν λάθη. Όσον αφορά στα μυστικά του γευστικού παρασκευάσματος; Ο κύριος Κώστας είναι αποκαλυπτικός: «Ζάχαρη και ειδική μπογιά καραμέλας (όση δόση πρέπει, όχι παραπάνω), και το μαλλί είναι έτοιμο».

Η κρίση, τα μνημόνια, η παρατεταμένη λιτότητα άγγιξε ακόμη και τα πανηγύρια, μαζί και τους μικροπωλητές, που έβρισκαν άλλοτε ένα καλό μεροκάματο. « Είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα, δεν είναι όπως παλιά. Οι παλιές ωραίες μέρες πέρασαν. Τώρα περιμένω τις Αποκριές για να πάω στην Ξάνθη, αν δουλέψω 2-3 μέρες, ζήτημα είναι. » δηλώνει προβληματισμένος και συνεχίζει να σπρώχνει το «γλυκό» καροτσάκι του.
Φώτο: Ο κύριος Κώστας με το «μαλλί της γριάς» Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος