Μάστιγα τείνει να γίνει για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι θραύσεις κρυστάλλων των Ι.Χ. τους. Οι διαρρήξεις είναι συχνές κι έχουν ως στόχο να αφαιρέσουν ό,τι πολύτιμο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

«Αντικείμενα, χρηματικά ποσά, ρούχα, κινητά τηλέφωνα κ.α. Ό,τι θεωρήσουν πως είναι χρήσιμο» δηλώνει ο Ανδρέας Αμαξόπουλος, διευθυντής καταστήματος συμβουλεύοντας τους οδηγούς να μην αφήνουν τίποτα πολύτιμο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους που να κινεί την περιέργεια οποιουδήποτε περαστικού. «Βλέπω πως για 2-3 συνεχόμενες εβδομάδες κάνουν ένα «ντου», σπάνε 30 -40 αυτοκίνητα, κάνουν μια μικρή παύση, και μετά συνεχίζουν» δηλώνει σημειώνοντας πως στα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει οι κάτοχοι των αυτοκινήτων έχασαν από 100 έως 3000 ευρώ.

Ένα παρόμοιο περιστατικό διηγείται και ο κ. Γιουξέλ, εργαζόμενος σε άλλο κατάστημα επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου. «Νεαρή οδηγός πήγε να κάνει εισπράξεις, μάζεψε 900 ευρώ και σπάσανε το τζάμι και της τα πήραν» δηλώνει αναφερόμενος στο τελευταίο περιστατικό που αντιμετώπισε αποκαλύπτοντας ότι κι άλλα τέτοιου είδους περιστατικά έχουν σημειωθεί μόλις την περασμένη εβδομάδα σε ΤΑΧΙ και λεωφορεία, όπως και σε 7 Ι.Χ. «Δυστυχώς δεν μπορείς να το αποφύγεις, μπορείς όμως να μην αφήνεις πολύτιμα αντικείμενα εντός του αυτοκινήτου». Όσον αφορά στο κόστος της αποκατάστασης ξεκινά από 30 έως 200 ευρώ, εξαρτάται από το αυτοκίνητο. «Όμως», όπως σημειώνει ο έμπειρος τεχνίτης, «εκτός από τον κρύσταλλο, κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο, ανοίγουν κονσόλες, στραβώνουν τις πόρτες με λεβιέ.» Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο έλεος των διαρρηκτών και το μόνο που μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν είναι: «Να μην αφήνουν το αυτοκίνητο σε σκοτεινό μέρος και να μην αφήνουν χρήματα ή κάτι άλλο πολύτιμο μέσα σ’ αυτό».
Φώτο:Ο Γιουξέλ, τεχνίτης αυτοκινήτων Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: