Κάθε λόγο να καμαρώνουν και να δηλώνουν περήφανοι έχουν οι γονείς των τριών Μαθητές του 4ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης που πήραν μέρος στον «5ο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης» του Κολλεγίου Ανατόλια, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.

Πρόκειται για τους μαθητές: Αντώνη Φούρφαρο, Απόστολο Κουζούκο και Χρήστο Παυλίδη της Β’ Τάξης του Λυκείου. «Ήταν μια ξεχωριστή για όλους μας στιγμή» δηλώνει ο κ. Κώστας Κουζούκος από την Ροδόπη όπου βρέθηκε και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι οι μαθητές, τα δικά τους παιδιά, συναγωνίσθηκαν 182 τριμελής ομάδες από όλη την Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση.

«Η προσπάθεια ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 και η επιτυχία ήρθε το Μάρτιο του 2016 καταφέρνοντας τα παιδιά, όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, να εργαστούν ως ομάδα κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό στα δικά μας μάτια που παρακολουθήσαμε από κοντά την προσπάθεια τους» δηλώνει ο κ. Κουζούκος κάνοντας λόγο για παιδιά που αρέσκονται να διαβάζουν και να ασχολούνται με υπολογιστές ακολουθώντας την ορθή και λογική σκέψη.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. Ένα δημόσιο σχολείο της ακριτικής Θράκης έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει «Εξεπλάγην και εξεπλάγην ευχάριστα» δηλώνει ο κ. Κουζούκος τονίζοντας με νόημα ότι και στο δημόσιο σχολείο γίνεται πολύ καλή δουλειά και γι αυτό θα πρέπει να στηριχθεί από όλους, πολιτεία, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Φώτο: Οι διακριθέντες μαθητές Φωτογράφος: Κώστας Κουζούκος

Μοιράσου το άρθρο: