Η Ειρήνη Πίτατζη, εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής νιώθει περήφανη και χαρούμενη για τους  μαθητές και της μαθήτριες της- μέλη του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Σχολείου. Όχι άδικα. Η τελευταία τους δημιουργία, μια ταινία μικρού μήκους  με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, κέρδισε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που για 7η χρονιά διοργάνωσε το Βρετανικό Ινστιτούτο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

«Είναι πολύ σημαντικό το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και του διαδικτυακού εκφοβισμού, μας έχει απασχολήσει και άλλη χρονιά ως κινηματογραφική ομάδα.» δήλωσε η κα Ειρήνη Πίτατζη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημείωσε «η προηγούμενη ταινία μας δεν διακρίθηκε, όπως αυτή, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η διάκριση, όσο η δουλειά που κάνουμε μαζί με τα παιδιά. Και το να στέλνουμε πάντοτε ένα μήνυμα ότι το διαδίκτυο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για καλό σκοπό, για επικοινωνία, για ενημέρωση και όχι για εκφοβισμό των συμμαθητών μας ή οποιοδήποτε άλλου.»

Το Βρετανικό Ινστιτούτο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας διοργάνωσαν αυτόν τον διαγωνισμό για 7η συνεχή χρονιά. Στη φετινή διοργάνωση υπήρξαν 299 συμμετοχές και διακρίθηκαν στην 1η Φάση δώδεκα σχολεία. «Συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο των Σαπών , ήταν μαζί μας στην εκδήλωση, συγχαίρω και αυτούς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και φυσικά όλα τα παιδιά που πήραν μέρος σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.» δηλώνει η κα Πίτατζη κι αναφερόμενη στα σχόλια της Κριτικής Επιτροπής αποκαλύπτει « Μας είπανε ότι είναι πάρα πολύ ωραίο το βίντεο μας. Τους άρεσε πάρα πολύ γι αυτό και μας έδωσαν το 1ο βραβείο. Κερδίσαμε εξοπλισμό για το σχολείο μας αξίας 5000 ευρώ από την Samsung η οποία είναι και χορηγός του διαγωνισμού και όλα τα μέλη της ομάδας από ένα tablet.»

Συγκινημένη δηλώνει η Αϊσενούρ , μαθήτρια στο 1ο Γυμνάσιο και μέλος της δημιουργικής ομάδας « συγκινήθηκα ιδιαίτερα, που κερδίσαμε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό εκπροσωπώντας το πρώτο Γυμνάσιο Κομοτηνής και κατ’ επέκταση την πόλη και την περιοχή μας.» δήλωσε για να προσθέσει « Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή αγαπήσαμε πολύ την πλοκή και το σενάριο της ταινίας μας. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Κι ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του διαγωνισμού και για την εγκάρδια παρουσίαση που μας έκαναν στον τελικό. Επίσης, ευχαριστούμε την κα Πίτατζη που ήταν μαζί μας σ’΄αυτό το ταξίδι.» Χαρούμενη και η συμμαθήτριά της η Δήμητρα «Χάρηκα παραπάνω επειδή βοηθήσαμε το σχολείο με αυτό το βραβείο. Έχει ανάγκη από τεχνολογικό εξοπλισμό που σίγουρα θα βοηθήσει τη δουλειά των μαθητών και των εκπαιδευτικών» δήλωσε και η σεναριογράφος  τόνισε «δεν το πίστευα όταν με πήρε η καθηγήτρια μας και μου είπε ότι κερδίσαμε αυτό το βραβείο. Είμαι πολύ χαρούμενη. Πρέπει να σκέφτεσαι πριν δημοσιεύσεις κάτι γιατί μπορεί το σχόλιο σου να πληγώσει κάποιον , θα μείνει για πάντα στο διαδίκτυο. Δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι απλά μια πλάκα, μπορεί να πληγώσεις κάποιον και να έχουμε δυσάρεστη εξέλιξη. Και συνέπειες που δεν τις περιμένεις.»
Ευτυχισμένη και η Κορνηλία που στέλνει  το μήνυμα της στα παιδιά όλης της χώρας: «Να σκέφτονται πριν κάνουν ο,τι! Να το σκέφτονται ξανά και ξανά όταν γράψουν , η ανεβάσουν κάτι, δεν είναι ωραίο να αντιμετωπίζουμε έτσι τους συνομηλίκους μας.» δηλώνει και ακούει τον συμμαθητή της, τον καλοσυνάτο και πάντα δραστήριο Μπατού, μέλος της ομάδας επίσης, να δηλώνει πολύ χαρούμενος που «επιτέλους κερδίσαμε ένα βραβείο!» Γελά και προσθέτει σοβαρά – σοβαρά « Να σταματήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό» μην παραλείποντας να ευχαριστήσει τους καθηγητές του « Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου που μας βοήθησαν.»
Φώτο: Η κα Πίτατζη Ειρήνη με κάποιους από τους μαθητές τους Κινηματογραφικού Εργαστηρίου σε παλιότερη φωτογράφηση στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής με τον συνάδελφό της Νεοκλή Λεμονίδη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: