Πρωτογενής Τομέας
Επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη στην Εξισωτική Αποζημίωση
Αυξάνεται κατά 13 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την Εξισωτική Αποζημίωση των αγροτών μετά την απόφαση του Υπουργού ΑΑΤ Μάκη Βορίδη, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 253 εκατομμύρια ευρώ και θα κατευθυνθεί στο μέτρο 13 για την ενίσχυση ορεινών, μειονεκτικών και περιοχών με ειδικά φυσικά μειονεκτήματα. Διασφαλίζεται έτσι η πληρωμή του συνόλου των δικαιούχων σε ολόκληρη την επικράτεια της Ελλάδας.

Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με τους κτηνοτρόφους
Τους συλλόγους των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς  και αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις τρεις φορές τον χρόνο ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Ζιμπίδης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της ΑΔ Ροδόπης
Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με Θέμα: «Αποδυναμωμένη η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης»   κατέθεσε ο ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου . Ο κος  Χαρίτου ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν θα ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και αν θα διαθέσει στη Διεύθυνση τα οχήματα, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τους χώρους που απαιτούνται για την ορθή και ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών; Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε προχθές το απόγευμα σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα την υπόθεση Novartis.

Για τη θρησκευτική ισότητα στη χώρα μας μίλησε ο Αχμέτ Ιλχάν
Οι σχέσεις Κράτους –Εκκλησίας και η θρησκευτική ισότητα στην χώρα μας υπό το πρίσμα της θρησκευτικής ελευθερίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν, κατά την συζήτηση των αναθεωρητέων άρθρων του Συντάγματος που εισέρχονται στην τελική φάση της διαμόρφωσής τους ενόψει της ψήφισης τους από την Βουλή. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στην διάρκεια της ομιλίας του επανέφερε την πρόταση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για την συμπερίληψη ερμηνευτικής δήλωσης στο υπό αναθεώρηση άρθρο 3 του Συντάγματος που ρητά θα λέει πως «Η αναφορά στην επικρατούσα θρησκεία δεν θέτει σε αμφιβολία τον διακριτό ρόλο Κράτους και Εκκλησίας».
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 18.30 . Οι ορισμοί Διοικητικών Συμβουλίων στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του δήμου Κομοτηνής κυριαρχούν στη θεματολογία. Επίσης, θα συζητηθεί η έγκριση ή μη διενέργειας διαγωνισμού για την εκμίσθωση 78 διαμερισμάτων (bungalows) Ακτής Φαναρίου.
Προτάσεις του Ηλία Μπούκα στο ΔΣ Ιάσμου
Το θέμα των παράτυπων μεταναστών ζητά να συζητηθεί στο ΔΣ Ιάσμου ο πρόεδρος του συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας σημειώνοντας ότι συζητείται να μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης αυτών, ξενοδοχειακή μονάδα -η οποία είναι εκτός λειτουργίας- και βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου. Επίσης, προτείνει τη Δημιουργία «Τηλεφωνικής γραμμής του Δημότη» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των αρμόδιων Αντιδημάρχων. Και τη συζήτηση στο Δ.Σ. της δημιουργίας «Κανονισμού καθαριότητας».
Μητρόπολη
Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ιερουργεί αυτή την ώρα στην πανηγυρίζουσα Ἱερά Μονή Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου Πανδρόσου.Στις έντεκα θα προεξάρχει της Δοξολογίας και της Αρτοκλασίας για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

 

 

 

 

Κοινωνία
Εκδήλωση με τους Σπορίτες
Εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία: Η τροφή σου στα χέρια σου» διοργανώνουν το ΑγροΟικόΠολις σε συνεργασία με την ομάδα Σπορίτες Ροδόπης την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην Πολιτιστική Κίνηση. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν παραδοσιακοί σπόροι από τους Σπορίτες.

 

 

 

Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων
168 Υιοθεσίες πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής το τρέχον έτος από το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής. 168 αδέσποτα του Δήμου Κομοτηνης πλέον είναι σε μια νέα οικογένεια. Οι υιοθεσίες το 2017 ήταν 173 και το 2018 134. Συνολικά δηλαδή οι υιοθεσίες αδέσποτων ζώων που έχουν γίνει από το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής είναι 475 την τελευταία τριετία.

Παιδεία
Εκπαιδευτική δράση για τη διαχείριση απορριμμάτων
Εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής στις 12:00-14:00, με παρουσίαση και ομιλίες σχετικά με τη στρατηγική της διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Χοροεσπερίδα διοργανώνει η Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής
Χοροεσπερίδα διοργανώνει η Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με ζωντανή μουσική από τα παιδιά του σχολείου, ενώ θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά. Επιπλέον για όσους τυχόν δεν έχουν τρόπο μετάβασης, θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση από την παλιά πρυτανεία με λεωφορείο (ώρα αναχώρησης 8.00 το βράδυ και επιστροφής 12.00, στο ίδιο σημείο).
Πολιτισμός Εκδηλώσεις
Βιβλιοπαρουσίαση
Το ιστορικό μυθιστόρημα «Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες» παρουσιάζεται την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, από την Σοφία Βούλγαρη και την Ελπίδα Βόγλη. Tην εκδήλωση θα συντονίσει η Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη.
Αστυνομικό δελτίο
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μετέβη χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε θεσμική, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ.ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και περαιτέρω η επίλυση (κατά προτεραιότητα) των σοβαρότερων υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα μέλη της Ένωσης σε επίπεδο γεωγραφικής περιφέρειας Α.Μ.Θ, συνδυαστικά με την τρέχουσα αστυνομική επικαιρότητα και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ως πανελλαδικό ζήτημα. Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε επίπεδο ΓΕ.ΠΑΔΑΜΘ , όπως τονίστηκε, ξεπερνάει τις 130 οργανικές θέσεις. Επίσης, ως προβλήματα καταγράφτηκαν: τα ανεπαρκή αριθμητικά υπηρεσιακά οχήματα λόγω βλαβών και παλαιότητας και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Απόπειρα απάτης
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 62, 46, 34 (άντρες) και 42 (γυναίκα) ετών, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων στο νομό Ροδόπης. Αναλυτικότερα την 5-11-2019 το απόγευμα, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη επιχείρησης στο νομό Ροδόπης και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά του πετρελαίου, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στην ιδιοκτήτρια του πρατηρίου, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης, ενώ παράλληλα της ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές.

Αθλητικά
Κάνε τη δική σου ομάδα
Κάλεσμα σε όσους αγαπούν το μπάσκετ να δημιουργήσουν την δική τους ομάδα αποτελούμενη από 10-18 άτομα και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά φέτος στην Κομοτηνή απευθύνουν οι Παπουής Σωφρόνης και Σερετίδης Δημήτρης. Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από εργαζομένους στον ίδιο εργασιακό χώρο ή κλάδο εργασίας, από μέλη πολιτιστικών και άλλων συλλόγων, από ιδιώτες και αυτοαπασχολούμενους ή και από παρέες φίλων που αγαπούν το άθλημα. Το πρωτάθλημα μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο της Κομοτηνής από αρχές Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 6945547047 Παπουής Σωφρόνης 6937506212 Σερετίδης Δημήτρης »
Καιρός
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: