Πολιτική

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αύριο στον Ίασμο Ροδόπης
Με την Ημερίδα προώθησης προϊόντων και διαδικασία παραγωγής τους συνεχίζονται αύριο οι εκδηλώσεις για τη 2η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο της Ροδόπης. Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου στην αίθουσα εκδηλώσεων Νέου Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου δίπλα στο γήπεδο. Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ; “ Και στις 15:00 Λαϊκοδημοτικό πανηγύρι με τους Κώστα Σαφέτη,Νεκτάριο Κοκκώνη και το συγκρότημά τους.

Αστυνομία

Παρέμεινε ο Υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης
Στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρέμεινε ο Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, στις έκτακτες κρίσεις της ΕΛΑΣ μετά από συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

 

 

ΔΠΘ
Κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, που αποφασίστηκε στα πλαίσια των φοιτητικών κινητοποιήσεων στις οποίες καλούσε το Συντονιστικό των 11 συλλόγων οικότροφων, καθώς και 83 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά τη στέγαση με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η κατάσταση παραμένει τραγική. «Δωμάτιο έχουν πάρει μόνο 37 φοιτητές από τους 110 που έχουν κάνει αίτηση. Σε ορισμένους φοιτητές μάλιστα που δεν έχουν πάρει δωμάτιο η υπεύθυνη της φοιτητικής μέριμνας τους ενημέρωσε ότι θα πάρουν δωμάτιο τον Απρίλιο. Το αποτέλεσμα οι φοιτητές αυτοί είτε να έφυγαν απ’ την πόλη είτε να νοίκιασαν και να βρήκαν δουλειά για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετ’ εμποδίων η μετάβαση από και προς την πανεπιστημιούπολη
Διαμαρτύρονται με ανακοινώσεις τους φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΠΘ για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην μετάβασή τους από την πόλη στην πανεπιστημιούπολη. Προτείνουν την συμπλήρωση των ήδη υπαρχόντων δρομολογίων με έκτακτα δρομολόγια, ιδίως τις ώρες μαθήματος του Α’ έτους όπου υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση πρόβλημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, όταν ο πάροχος λεωφορείων σταμάτησε να δέχεται υπεράριθμους των θέσεων επιβατών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση. «Χωρίς να διαφωνούμε με την απαίτηση του παρόχου για την διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς, δημιουργείται ζήτημα στην μεταφορά του μεγάλου αριθμού φοιτητών.» σημειώνουν οι φοιτητές.

Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Ανακοίνωση με την οποία βάλει κατά του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) κάνοντας λόγο για σωματείο-σφραγίδα και αρχαιρεσίες εν κρυπτώ. Σύμφωνα με την ΕΝΙΔΥΚ «το συγκεκριμένο σωματείο αποτελεί ένα σωματείο σφραγίδα, χωρίς καμία δράση για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης, χωρίς καμία ανακοίνωση/ενημέρωση προς τους εργαζόμενους πέρα από μία εδώ και… τρία χρόνια. Δεν έχουμε δει ποτέ ούτε ένα πανό που να έχει την υπογραφή του, δεν έχουμε δει το σωματείο αυτό σε κανέναν χώρο εργασίας να προετοιμάζει έστω μία απεργιακή κινητοποίηση, να μπαίνει μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα εργαζόμενου. Τα μέλη του Δ.Σ. του συγκεκριμένου σωματείου, με μπροστάρη την πρόεδρό του, έχουν παίξει απεργοσπαστικό ρόλο σε όλες τις απεργιακές μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα τα τελευταία τρία χρόνια». Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 14 Νοεμβρίου στις 18.00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις ενημέρωσης στο 1ο ΚΑΠΗ
Το 1ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την 2η Τ.ΟΜ.Υ της 4ης ΥΠΕ συνδιοργανώνουν για την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 10.00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορά στην ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και τις παροχές της Τ.ΟΜ.Υ από την Κοινωνική Λειτουργό της 2ης Τ.ΟΜ.Υ Κομοτηνής κ. Σουζάνα Μουρατίδου. Όσο για τη δεύτερη πρόκειται για ιατρική ομιλία με θέμα «Αρτηριακή Υπέρταση», το οποίο θα αναπτύξει ο Οικογενειακός γιατρός ειδικότητας Παθολογίας της 2ης ΤΟΜΥ κ. Πρόδρομος Παπαδόπουλος. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και όχι μόνο για τα μέλη του ΚΑΠΗ .

Περιβάλλον
Δενδρύλλια από τα δασικά φυτώρια

Η Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα διαθέσει και φέτος δενδρύλλια από τα δασικά φυτώριά της. Η διάθεση των δενδρυλλίων γίνεται μετά την υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου στο γραφείο του πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Α.Μ.Θ. που βρίσκεται στην Κομοτηνή επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 56-58 (κτίριο ΕΟΜΕΧ) στον 2ο όροφο. Έντυπο αίτησης παρέχεται από την Υπηρεσία και πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2531071664 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η διάθεση των δενδρυλλίων θα γίνεται μέχρι αυτά να εξαντληθούν ή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Αστυνομικό δελτίο
Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα. Τελικά, λίγο πιο κάτω, κοντά στο χωριό Βέλκιο, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος οδηγός του μαζί με τον 26χρονο συνοδηγό μετέφεραν με το όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές και οι εννέα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Μοιράσου το άρθρο: