Κομοτηνή:Τα τοπικά προϊόντα στα πρώτα ράφια

Array

Τα τοπικά προϊόντα αντεπιτίθενται! Αργά, αλλά σταθερά κερδίζουν την εμπιστοσύνη των παραγωγών και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με τον Νίκο Βασιλάκη, ιδιοκτήτη Παντοπωλείου στην Κομοτηνή, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταλάβει ότι «θα πρέπει να καταναλώνουμε τα τοπικά προϊόντα, καθώς αυτό είναι προς όφελος όλων». Ακόμη κι όταν είναι ακριβότερα; ρωτάμε τον κ. Βασιλάκη για να απαντήσει ότι πολύ ακριβά δεν μπορεί να είναι. Το κοστολόγιο είναι πάντα εναρμονισμένο με την ποιότητα, για να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να ανταμείβεται η προσπάθεια των παραγωγών.

Παρά το γεγονός ότι η Ροδόπη έχει πολλά βήματα να διανύσει ακόμη στην παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων κάποια ουσιαστικά βήματα, προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν γίνει. «Είμαστε ακόμη στον πρόλογο, δεν έχουμε μπει στο κυρίως θέμα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος επαγγελματίας και σημειώνει «ανακαλύπτουν και παράγουν διάφορα προϊόντα σχετικά με το τουρσί, τον χαλβά, βρίσκουν καινούργιους κωδικούς και κάνουν μια προσπάθεια να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί κερδίζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών. »

Όσον αφορά στο προφίλ των παραγωγών των τοπικών προϊόντων, είναι άτομα νέα, από 25 έως 40 ετών. Οι οποίοι έχουν στραφεί στην παραγωγή τοπικών προϊόντων αναζητώντας εργασιακή διέξοδο. «Είναι σε καλό δρόμο όσοι έχουν ξεκινήσει, το θέμα είναι να ακολουθήσουν κι άλλοι.» δηλώνει σημειώνοντας ότι ιδέες υπάρχουν δεν μένει παρά να γίνουν πράξη. «Ό,τι δεν μπορεί να πουληθεί στην Ελλάδα λόγω υψηλής τιμής προωθείται στο εξωτερικό. Ήδη κάποιοι κάνουν τέτοιου είδους βήματα.» Ο δρόμος για τα τοπικά προϊόντα στη Ροδόπη έχει για τα καλά ανοίξει…
Φώτο:Παντοπωλείο με τοπικά προϊόντα στην Κομοτηνή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος