«Αν προσέξει ο κόσμος λίγο παραπάνω. Αν συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα, τότε θα βγούμε στο ξέφωτο.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» ο κος Ανέστης Δημητριάδης, ιδιοκτήτης επιχείρησης λιανεμπορίου, που εξακολουθεί να λειτουργεί στην Κομοτηνή (λόγω συγκεκριμένων προϊόντων που πωλεί ) προσθέτοντας, πως «κακώς το Λιανεμπόριο είναι κλειστό.»

«Να κρατάνε μέτρα κι αποστάσεις. Να πιστεύουν στο αύριο. Να μην χάσουν την εμπιστοσύνη  στον εαυτό τους, ούτε στο γενικό σύνολο. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.» δηλώνει ο κος Δημητριάδης.

«Έπρεπε ο χώρος αυτός να λειτουργεί. Η οικονομία, αν συνεχίσει έτσι, θα τιναχτεί στον αέρα. Όσες επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις κι αν δοθούν δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν τα μαγαζιά.» Οι προβλέψεις, που κάνει για το μέλλον δεν είναι ευοίωνες. «Πιστεύω, ότι πάνω από τα μισά δεν θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν μετά την Πανδημία.» σημειώνει προσθέτοντας, πως «Μόνο με τα βοηθήματα δεν γίνεται..Με κουβαλητό νερό δεν γυρίζει ο μύλος, πρέπει να υπάρχει συνέχεια κι ενότητα μεταξύ των Ελλήνων αλλιώς θα καταστραφούμε.»
Παρατηρώντας τους λιγοστούς πελάτες, που μπαίνουν στην επιχείρησή του μιλά για «κόσμο φοβισμένο.» Όπως λέει «αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι φοβισμένος. Πηγαίνει μόνο στα market και μετά επιστρέφει γι’ αυτό κι εμείς δεν έχουμε τόση πολύ δουλειά, όσο θα έπρεπε να έχουμε. Δυστυχώς ο τζίρος είναι πεσμένος.»
Συμφωνεί με τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρατηρεί ωστόσο, ότι «ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος.» Σύμφωνα με τον κο Δημητριάδη, «Πρέπει σιγά –σιγά το λιανεμπόριο να το ανοίξουν αλλιώς θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.»
Παρατηρεί τους κατοίκους της πόλης να φορούν μάσκα, να κρατάνε αποστάσεις. «Το βλέπω καθημερινά ότι το 99% των πελατών είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα.» λέει προσθέτοντας, «πρέπει να έχει ο κόσμος χρήματα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ας βοηθηθούν αυτοί που έχουν πραγματικά χαμηλό εισόδημα. Μετά από αυστηρό έλεγχο των υπηρεσιών ας στηριχτούν αυτοί που έχουν ανάγκη.»
Τέλος, προτρέπει όλους «να μην φοβούνται,να κρατάνε μέτρα κι αποστάσεις. Να πιστεύουν στο αύριο. Να μην χάσουν την εμπιστοσύνη  στον εαυτό τους, ούτε στο γενικό σύνολο. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.»

Φώτο: Ο κος Ανέστης Δημητριάδης

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: