Σε συνεννόηση με τα σωματεία του νομού θα αιτηθούμε την εξαίρεση της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης από το μέτρου περιορισμού ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Γραβάνης, «τα μέτρα για την εστίαση στην Ροδόπη είναι αδικαιολόγητα». Ενώ σε άλλες περιφέρειες τα μέτρα αφορούν συγκεκριμένους δήμους, ή νομούς, για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης είναι οριζόντια.
Η Ροδόπη έχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με πολλούς άλλους νομούς, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στα μέτρα περιορισμού του ωραρίου. Επομένως τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άδικων επιλογών.
Επίσης το «μάρμαρο» για μία ακόμη φορά καλείται να το πληρώσει η εστίαση, χωρίς όμως να γίνεται κατανοητή η αποτελεσματικότητα τέτοιων αποφάσεων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εξ άλλου ερωτηθείς ο κ Γραβάνης αν θα συνεχιστούν τα μαθήματα αγγλικών και υπολογιστών στους επαγγελματίες της Ροδόπης απάντησε πως το Επιμελητήριο προσανατολίζεται τα μαθήματα να γίνουν με τηλεδιάσκεψη από το Σεπτέμβριο,

Συντάκτρια είδησης: Αμαλία Γαρυφαλλίδου
Ανάρτηση: Βασιλική Μαχαίρα

Μοιράσου το άρθρο: