Ολοκληρώθηκε χθες το διήμερο εργαστήρι γαστρονομίας, όπου επικεφαλής εταίρος ήταν το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης- στo πλαίσιo υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+ με διακρατικούς εταίρους από την Βαλένθια της Ισπανίας και την Κύπρο-.


Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και της πρότασης για τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου θεματικού γαστρονομικού προϊόντος.


Την πρώτη μέρα-Τετάρτη 5 Ιουνίου- έγινε Προετοιμασία και παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών από τους συμμετέχοντες στο έργο (Εστιατόριο DIAMOND).
Οι συνταγές που δοκίμασαν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ήταν κόκορας με χυλοπίτες, ο περίφημος Θρακιώτικος σαρμάς, σαρδέλες θρακικού πελάγους, υπέροχες και πολύχρωμες σαλάτες και επιδόρπιο καζάν ντιπί.
Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις γεύσεις, ειδικά στο πρωϊνό, που δοκίμασαν στην Αλεξ/πολη και από το κομμάτι της άγνωστης Ελλάδας-πλην Μυκόνου-, από το τοπίο, τη θάλασσα τους ανθρώπους και διατύπωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν ξανά την Ελλάδα. Φυσικά βρήκαν πολλά σημεία που ενώνουν τη γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας και της Ισπανίας!


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 έγινε η Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου– Παρουσίαση πρότασης ενός νέου θεματικού τουριστικού γαστρονομικού προϊόντος (Ξενοδοχείο ΙΣΜΑΡΟΣ-Πλατανίτης Μαρώνειας).
Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, οι δράσεις γύρω από τη γαστρονομία θα ενισχυθούν, όπως και οι συμμετοχές των παραγωγών-μεταποιητών σε εκθέσεις τοπικών προϊόντων, προκειμένου και ο τοπικός πληθυσμός να γνωρίσει και να ζητά τα τοπικά προϊόντα στα ράφια των σημείων αγοράς.
Μετά από δύο εβδομάδες θα γίνει και η υπογραφή ενός Μνημονίου που θα αφορά την υποστήριξη των επιχειρήσεων, μέσω της «θερμοκοιτίδας» των επιχειρήσεων.

Μοιράσου το άρθρο: